Διεθνή

Νέες εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για κήρυξη κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Νέες εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για κήρυξη κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα
Ο τρομακτικός απολογισμός στην παλαιστινιακή πλευρά ενισχύει τις εκκλήσεις διπλωματών πολλών κρατών να υπάρξει κατάπαυση του πυρός ή έστω αποκλιμάκωση
Το Ισραήλ βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπο με νέες, εντεινόμενες εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, με το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να αναμένεται να διεξαγάγει ψηφοφορία, την ώρα πάντως που οι ΗΠΑ υπόσχονται πως θα συνεχίσουν τις παραδόσεις όπλων και πυρομαχικών για την επίτευξη του διακηρυγμένου στόχου της ισραηλινής πολιτικοστρατιωτικής ηγεσίας, που είναι να «εξαλειφθεί» η Χαμάς.

Το ΣΑ του ΟΗΕ αναμένεται να εκφραστεί σήμερα για νέο σχέδιο απόφασης που καλεί να υπάρξει «επείγουσα και διαρκής παύση των εχθροπραξιών» στον παλαιστινιακό θύλακο, μετά την άσκηση βέτο από πλευράς των ΗΠΑ σε προηγούμενες προσπάθειες.


Εκκλήσεις

Ο τρομακτικός απολογισμός στην παλαιστινιακή πλευρά ενισχύει τις εκκλήσεις διπλωματών πολλών κρατών να υπάρξει κατάπαυση του πυρός ή έστω αποκλιμάκωση.

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον σχεδιάζει να συναντηθεί σήμερα με τους ομολόγους του της Γαλλίας και της Ιταλίας κι αναμένεται να καλέσουν από κοινού να υπάρξει «διαρκής κατάπαυση του πυρός», σύμφωνα με τις υπηρεσίες του.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ισραήλ χθες ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ξεκαθάρισε πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να προμηθεύουν με τον απαραίτητο στρατιωτικό «εξοπλισμό» τον Τσαχάλ, τον ισραηλινό στρατό, ενώ επαναβεβαίωσε πως η Ουάσιγκτον δεν επιθυμεί να «επιβάλει χρονοδιάγραμμα» στον ιστορικό σύμμαχό της.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου επέμεινε στην ανάγκη να «μειωθούν» οι «ζημιές στους αμάχους» και να «προσφερθεί περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στους σχεδόν δύο εκατομμύρια εκτοπισμένους» στη Λωρίδα της Γάζας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης