Η Van Oord εγκατέστησε τη βάση Baltic Eagle ισχύος 476 MW (renews.biz)

Η Van Oord εγκατέστησε τη βάση Baltic Eagle ισχύος 476 MW (renews.biz)

Τοποθετήθηκαν καλώδια για τη σύνδεση των υπεράκτιων ανεμογεννητριών και τη μετάδοση ηλεκτρικής ενέργειας στη Βαλτική Θάλασσα

Η Van Oord (ολλανδική ναυτιλιακή εταιρεία που ειδικεύεται στη βυθοκόρηση, την αποκατάσταση γης και την κατασκευή τεχνητών νησιών) ολοκλήρωσε με επιτυχία την εγκατάσταση των 50 θεμελίων και καλωδίων μεταξύ συστοιχιών για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Baltic Eagle ισχύος 476 MW της Iberdrola.

Σύμφωνα με το renews.biz, τα θεμέλια των ανεμογεννητριών ολοκληρώθηκαν από τον Van Oord με την τοποθέτηση των μεταβατικών κομματιών.

Η εταιρεία πραγματοποίησε την εγκατάσταση με το Brouwersgracht του Spliethoff και το Fairplayer του Jumbo.

Αυτά τα καλώδια χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση των υπεράκτιων ανεμογεννητριών και τη μετάδοση ηλεκτρικής ενέργειας.

Πρόσφατα, το σκάφος τοποθέτησης καλωδίων Nexus του Van Oord ολοκλήρωσε με επιτυχία την εγκατάσταση των καλωδίων μεταξύ συστοιχιών.

Το Trencher Dig-It (ένα τηλεχειριζόμενο όχημα) έθαψε τα καλώδια μεταξύ συστοιχιών στο απαιτούμενο βάθος.

Το Dig-It έχει προσαρμοστεί για να διασφαλίσει ότι μπορεί να χειριστεί τις δύσκολες συνθήκες μαλακού εδάφους στη Βαλτική Θάλασσα.

Οι εργασίες τερματισμού και δοκιμών του IAC βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Νωρίτερα φέτος, το σκάφος εγκατάστασης βαρέων ανυψωτικών οχημάτων Svanen τοποθέτησε τους μονόπυλους στα ανοικτά των ακτών της Γερμανίας.


Σχετικά με το Baltic Eagle

Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Baltic Eagle βρίσκεται στη γερμανική Βαλτική Θάλασσα, 30 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του νησιού Rügen.

Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Baltic Eagle της Iberdrola θα παρέχει ανανεώσιμη ενέργεια σε 475.000 νοικοκυριά, ενώ θα μειώνει τις εκπομπές άνθρακα κατά σχεδόν 1 εκατομμύριο τόνους ετησίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης