Ενέργεια

ΟΠΕΚ+: Συνάντηση της Επιτροπής Παρακολούθησης στις αρχές Φεβρουαρίου

ΟΠΕΚ+: Συνάντηση της Επιτροπής Παρακολούθησης στις αρχές Φεβρουαρίου

Η συνεδρίαση της JMMC αναμένεται να αξιολογήσει την εφαρμογή της συμφωνίας τον Ιανουάριο

 

Ο ΟΠΕΚ+ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει συνεδρίαση της Μικτής Υπουργικής Επιτροπής Παρακολούθησης (JMMC) στις αρχές Φεβρουαρίου, αν και δεν έχει αποφασιστεί ακριβής ημερομηνία, σύμφωνα με πηγές του reuters.

Ο ΟΠΕΚ+, ο οποίος περιλαμβάνει τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και συμμάχους με επικεφαλής τη Ρωσία, συνήθως πραγματοποιεί τέτοιες συναντήσεις κάθε δύο μήνες για να παρακολουθεί την εφαρμογή των συμφωνιών παραγωγής του.
Η επιτροπή συγκεντρώνει κορυφαίες χώρες εντός της συμμαχίας, συμπεριλαμβανομένων της Σαουδικής Αραβίας, της Ρωσίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Στην τελευταία πλήρη υπουργική του σύνοδο στις 30 Νοεμβρίου, ο ΟΠΕΚ+ συμφώνησε σε εθελοντικές περικοπές παραγωγής συνολικού ύψους περίπου 2,2 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα (bpd) κατά τη διάρκεια του τρέχοντος τριμήνου, υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας να υπερβεί την τρέχουσα εθελοντική περικοπή.
Η συνεδρίαση της JMMC αναμένεται να αξιολογήσει την εφαρμογή της συμφωνίας τον Ιανουάριο.

Τον περασμένο μήνα, η Αγκόλα, μέλος του ΟΠΕΚ, αποχώρησε από τον όμιλο επειδή ήταν δυσαρεστημένη με την ποσόστωση παραγωγής που της δόθηκε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης