Επικαιρότητα

Έντονες αντιδράσεις από τη δήλωση του Άγγελου Συρίγου για την Συνθήκη της Λωζάνης

Έντονες αντιδράσεις από τη δήλωση του Άγγελου Συρίγου για την Συνθήκη της Λωζάνης
Παρά τις αντιδράσεις, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, δήλωσε πως δεν τίθεται θέμα διαγραφής του κ. Συρίγου
Έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός κυβέρνησης προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ, Άγγελου Συρίγου για «παρωχημένη Συνθήκη της Λωζάνης».
Μάλιστα, όπως προκύπτει από τις εξελίξεις, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια ακόμα και στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς πυροδοτήθηκε η συζήτηση περί κρυφής ατζέντας τη στιγμή που έχει ανοίξει ο ελληνοτουρκικός διάλογος και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει ανοιχτά για προσφυγή στη Χάγη.

«Η θέση της κυβέρνησης είναι σαφής και εκφράζεται από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον Erdogan στη Συνθήκη της Λωζάνης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, και υπενθύμισε πως ακόμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan, στη Συνθήκη της Λωζάνης.
Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Συρίγος προχώρησε σε νέες διευκρινιστικές δηλώσεις σήμερα (3/1/2024), που κάθε άλλο παρά κατευνάζουν τις αντιδράσεις, καθώς φαίνεται να επιμένει στην αρχική του τοποθέτηση. Ειδικότερα, επέμεινε στη χρήση του όρου επαναλαμβάνοντας πως το 97% της Συνθήκης της Λωζάνης είναι παρωχημένο και νεκρό, και το 3% που στην ουσία είναι «ζωντανό» είναι αυτό που αφορά τα σύνορα.
Σε κάθε περίπτωση -είτε ο κ. Συρίγος εκφράζει τη θέση της κυβέρνησης είτε όχι- ο γαλάζιος βουλευτής «κατάφερε» να ανοίξει από το πουθενά ένα νέο θέμα για το Μέγαρο Μαξίμου. Κι αυτό σε μια περίοδο, όπου η κυβέρνηση έχει ήδη ένα ανοιχτό εσωκομματικό μέτωπο που λέγεται «γάμος ομόφυλων ζευγαριών και τεκνοθεσία» ενώ έχει προηγηθεί ακόμα ένα με αφορμή την τροπολογία Καιρίδη για τους μετανάστες και η επίσημη διαφοροποίηση του Αντώνη Σαμαρά, που εκφράστηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο καταψηφίζοντας στην Ολομέλεια.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης