Ενέργεια

ΗΠΑ: Το Everett της Constellation παρέλαβε LNG από το Trinidad

ΗΠΑ: Το Everett της Constellation παρέλαβε LNG από το Trinidad

Το 2023, η Everett εισήγαγε περίπου 15,4 bcf φυσικού αερίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG

 

Το εργοστάσιο εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) του αμερικανικού ενεργειακού ομίλου Constellation Energy, Everett στη Μασαχουσέτη παρέλαβε LNG από το Τρινιντάντ το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

Το δεξαμενόπλοιο BW Boston παρέδωσε περίπου 2,7 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια (bcf) φυσικού αερίου ως LNG, το δεύτερο φορτίο του στο Everett αυτό το χειμώνα μετά το άλλο από το Trinidadτον Δεκέμβριο.

Οι εισαγωγές φυσικού αερίου των ΗΠΑ ως LNG έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια καθώς η εγχώρια παραγωγή από κοιτάσματα σχιστόλιθου αυξήθηκε και οι παγκόσμιες τιμές εκτινάχθηκαν στα ύψη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τη μείωση των εξαγωγών στην Ευρώπη.

Οι traders ενέργειας είπαν ότι είναι δύσκολο για τους εισαγωγείς LNG των ΗΠΑ να ανταγωνιστούν τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας που είναι πρόθυμες να πληρώσουν περίπου 10 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες για φυσικό αέριο, όταν το καύσιμο διαπραγματεύεται με περίπου 3 δολάρια στις ΗΠΑ.

Το 2023, η Everett εισήγαγε περίπου 15,4 bcf φυσικού αερίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG, από τον μέσο όρο πενταετίας (2018-2022) που ήταν 31,5 bcf, σύμφωνα με ομοσπονδιακά στοιχεία ενέργειας.

Ένα δισεκατομμύριο κυβικά πόδια αερίου μπορεί να τροφοδοτήσει περίπου 5 εκατομμύρια σπίτια στις ΗΠΑ για μια ημέρα.

Tροφοδότηση σταθμών

Με περιορισμένες ποσότητες φυσικού αερίου που μπορούν να ρέουν στους αγωγούς, η Νέα Αγγλία εξαρτάται από το LNG και το πετρέλαιο για να τροφοδοτήσει ορισμένους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής τις πιο κρύες ημέρες όταν το μεγαλύτερο μέρος του φυσικού αερίου της περιοχής χρησιμοποιείται για τη θέρμανση κατοικιών και επιχειρήσεων. Περίπου το ήμισυ της ενέργειας που παράγεται στη Νέα Αγγλία προέρχεται από εργοστάσια που λειτουργούν με φυσικό αέριο.

Αλλά το Everett LNG θα μπορούσε να κλείσει φέτος με την Constellation να αναμένεται να αποσύρει τον Μάιο του 2024 το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής με αέριο Mystic, το οποίο βρίσκεται επίσης στο Everett.

Η Everett LNG προμηθεύει αέριο στο εργοστάσιο Mystic και σε άλλες εταιρείες φυσικού αερίου στη Νέα Αγγλία.

Η Ομοσπονδιακή Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας των ΗΠΑ και η North American Electric Reliability Corp ανακοίνωσαν τον Νοέμβριο ότι η διακοπή λειτουργίας του Everett θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την αξιοπιστία του ηλεκτρικού δικτύου της Νέας Αγγλίας.

Στο παρελθόν, εταιρείες φυσικού αερίου της Νέας Αγγλίας και άλλες είχαν ανακοινώσει ότι επεξεργάζονταν ένα σχέδιο για να διατηρήσουν το Everett LNG σε λειτουργία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης