Ενέργεια

Αρχίζει η κατασκευή της υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης Σκωτίας και Αγγλίας  

Αρχίζει η κατασκευή της υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης Σκωτίας και Αγγλίας   

Τα 440 χιλιόμετρα υποθαλάσσιων καλωδίων HVDC θα συνδέουν νέους σταθμούς μετατροπέων στο Peterhead και το Yorkshire

 

Ξεκίνησαν οι εργασίες ενεργοποίησης στο Peterhead για τον προτεινόμενο σταθμό μετατροπέα για τον υποθαλάσσιο διάδρομο ηλεκτρικής ενέργειας Eastern Green Link 2 (EGL2) μεταξύ Σκωτίας και Αγγλίας.

Το έργο της κοινής επιχείρησης μεταξύ SSEN Transmission και National Grid Electricity Transmission θα περιλαμβάνει περίπου 440 χιλιόμετρα υποθαλάσσιων καλωδίων HVDC που θα συνδέει νέους σταθμούς μετατροπέων που έχουν προγραμματιστεί για το Peterhead και το Yorkshire.

Οι εργασίες ενεργοποίησης στο Peterhead αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέχρι το φθινόπωρο.

Τα σχέδια για τον σταθμό μετατροπέα εγκρίθηκαν τον Μάιο του 2022 από το Συμβούλιο του Aberdeenshire και η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2024 και να ολοκληρωθεί το 2029.

 

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την κατασκευή του νέου σταθμού μετατροπής, τα έργα ενεργοποίησης θα περιλαμβάνουν δύο νέους δρόμους μόνιμου πρόσβασης, μαζί με έναν προσωρινό δρόμο μέσω του εργοταξίου για την κυκλοφορία των έργων, έναν χώρο στάθμευσης και την ανέγερση προσωρινών γραφείων για χρήση κατά την κατασκευή, την κατασκευή ένα νέο ακραίο συγκρότημα στεγανοποίησης καλωδίων και απομάκρυνση δύο υφιστάμενων πύργων 132 kV, εργασίες έρευνας εδάφους και υπογειοποίηση της υπάρχουσας εναέριας γραμμής 11 kV εντός του ορίου χερσαίου σταθμού μετατροπέα.

 Οι δραστηριότητες έρευνας για την υποθαλάσσια σύνδεση της Σκωτίας θα πραγματοποιηθούν έως τον Απρίλιο

Πάροχος τεχνολογίας

Ο ιταλικός κολοσσός καλωδίωσης Prysmian επιλέχθηκε ως ο αποκλειστικός προτιμώμενος πλειοδότης για τα EGL2 και EGL1, με την Hitachi Energy ως τον προτιμώμενο πάροχο τεχνολογίας για σταθμούς μετατροπέων HVDC.

Οι συνδέσεις EGL λέγεται ότι αποτελούν μέρος μιας σειράς προγραμματισμένων ενισχύσεων του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας που στοχεύουν στην αύξηση της ικανότητας του υπάρχοντος δικτύου μεταφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου να διευκολύνει τις αυξημένες ροές προγραμματισμένης παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Βορρά σε κέντρα ζήτησης προς το Νότο, υποστηρίζοντας  την παραγωγή υπεράκτιας αιολικής ενέργειας 50 GW έως το 2030 και επίτευξη καθαρής μηδενικής οικονομίας έως το 2050.


www.worldenergynews.gr

 





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης