Επικαιρότητα

Παρούσα στις αγορές με επανεκδόσεις και νέο 10ετές ομόλογο η Ελλάδα

Παρούσα στις αγορές με επανεκδόσεις και νέο 10ετές ομόλογο η Ελλάδα
Σύμφωνα με τον ΟΟΔΗΧ οι καθαρές χρηματοδοτικές ανάγκες για το 2024 ανέρχονται σε 5,4 δισ. ευρώ και οι πληρωμές τόκων σε 4,85 δισ. ευρώ
Διπλή κίνηση στο μέτωπο του δανεισμού ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο για να δώσει το παρών στις διεθνείς αγορές και να ενισχύσει τα ταμειακά διαθέσιμα που μετά τις πρόωρες αποπληρωμές χρέους έχουν υποχωρήσει στα 35 - 36 δισ. ευρώ.

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας και σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα αργήσει να πατήσει το κουμπί προκειμένου να τρέξει ο σχεδιασμός για μία νέα επανέκδοση που θα κρατήσει ζωηρό το επενδυτικό ενδιαφέρον και θα ζεστάνει συγχρόνως την δευτερογενή αγορά ομολόγων αλλά και τα κρατικά ταμεία.

Αν και η διάρκεια του ελληνικού τίτλου που θα επανεκδοθεί είναι ακόμη ανοιχτή το πιο πιθανό είναι να δημοπρατηθεί το 10ετές ομόλογο που είχε κάνει ποδαρικό τον Ιανουάριο του 2023 μέσω του οποίου το ελληνικού δημόσιο δανείστηκε 3,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,25%.
Σε ότι αφορά το ποσό της επανέκδοσης αυτό δεν θα ξεπερνά τα 400 - 500 εκατ. ευρώ με ημερομηνία διακανονισμού να είναι η Τετάρτη 17 Ιανουαρίου.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης