Ενέργεια

Vedomosti: Απογορευτικό για πτήσεις πάνω από ρωσικές ενεργειακές εγκαταστάσεις

Vedomosti: Απογορευτικό για πτήσεις πάνω από ρωσικές ενεργειακές εγκαταστάσεις
Ειδική άδεια για εναέριες κυκλοφορίες στα σημεία επικινδυνότητας

Τον περιορισμό πτήσεων πάνω από τις ρωσικές ενεργειακές εγκαταστάσεις συστήνει το Υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Vedomosti, μετά από μια σειρά επιθέσεων που συνδέονται με την Ουκρανία αυτόν τον μήνα σε υποδομές πετρελαίου, έχει προκαλέσει αναταραχές και όλοι παίρνουν μέτρα προστασίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, βάσει του σχεδίου, μόνο αεροσκάφη που αναπτύσσονται για την προστασία των ενεργειακών εγκαταστάσεων και αεροπλάνα ανώτατων Ρώσων αξιωματούχων ή επισκεπτών ξένων αξιωματούχων θα επιτρέπεται να πετούν με ειδική άδεια στις καθορισμένες ζώνες.

Τα απανωτά χτυπήματα

Η ρωσική ενεργειακή εταιρεία Novatek NVTK.MM ανέστειλε ορισμένες εργασίες σε έναν τεράστιο τερματικό σταθμό εξαγωγής καυσίμων στη Βαλτική Θάλασσα στις 21 Ιανουαρίου μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε από επίθεση με drone, όπως ανέφεραν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης. Δύο ημέρες πριν από αυτό, μια επίθεση με drone είχε χτυπήσει μια αποθήκη πετρελαίου στη δυτική περιοχή Μπριάνσκ της Ρωσίας, στα σύνορα με την Ουκρανία, για την οποία η Μόσχα κατηγόρησε το Κίεβο. Αυτό ακολούθησε μια επίθεση μια ημέρα νωρίτερα σε ρωσικό τερματικό σταθμό πετρελαίου της Βαλτικής Θάλασσας που οι Ρώσοι αξιωματούχοι είπαν ότι ήταν ανεπιτυχής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης