Διεθνή

Πόλεμος διαρκείας στην Ερυθρά - Εμπλοκή ΕΕ από 17/2, ο Δένδιας διαθέτει το Στρατηγείο Λάρισας

Πόλεμος διαρκείας στην Ερυθρά - Εμπλοκή ΕΕ από 17/2, ο Δένδιας διαθέτει το Στρατηγείο Λάρισας
Έκπληξη… από την Kataib Hezbollah, αναστέλλει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις κατά των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή
Αναβαθμισμένο ρόλο στην Επιχείρηση της ΕΕ κατά των Houthis στην Ερυθρά Θάλασσα διεκδικεί η Ελλάδα, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, να προσφέρει... το Στρατηγείο της Λάρισας. Πρόκειται για ακόμα ένα επικίνδυνο μέτωπο στο οποίο εμπλέκεται η Ελλάδα, μετά τις επικίνδυνες θέσεις που έχει τηρήσει κατά της Ρωσίας όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και της στήριξης του Ισραήλ στις επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

«Θα προτείνω, θα προσφέρω, να αναλάβει η Ελλάδα τη διοίκηση της επιχείρησης, όπως επίσης θα προσφέρω το Στρατηγείο της Λάρισας ως Στρατηγείο για την Επιχείρηση», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ..

Κι αυτό τη στιγμή, που η ανταλλαγή πυραυλικών επιθέσεων ανάμεσα στους αντάρτες Houthis της Υεμένης και των ναυτικών δυνάμεων ΗΠΑ και Βρετανίας που έχουν αναπτυχθεί στην Ερυθρά Θάλασσα, εξελίσσεται σε πόλεμο… διαρκείας. Στον αντίποδα, η ΕΕ εμφανίζεται έτοιμη να εμπλακεί στις στρατιωτικές επιχειρήσεις από τα μέσα Φεβρουαρίου.
Πάντως, οι Houthis, οι οποίοι έβαλαν στο στόχαστρο τους το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Gravely που επιχειρεί στην Ερυθρά Θάλασσα, προειδοποιούν πως θα συνεχίσουν τις επιθέσεις τους και ότι στόχος των ενόπλων δυνάμεων τους - στο πλαίσιο της αυτοάμυνας - είναι όλα τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης