Ενέργεια

Κατά 26% αυξήθηκαν οι εισαγωγές LNG της Ινδίας τον Ιανουάριο

Κατά 26% αυξήθηκαν οι εισαγωγές LNG της Ινδίας τον Ιανουάριο
Επί του παρόντος, η Ινδία εισάγει LNG μέσω επτά εγκαταστάσεων με συνδυασμένη δυναμικότητα περίπου 47,7 εκατομμυρίων τόνων
Αύξηση κατέγραψαν τον Ιανουάριο του τρέχοντος οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ινδίας σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2023, όπως έδειξαν τα προκαταρκτικά στοιχεία του Petroleum Planning and Analysis Cell του υπουργείου πετρελαίου της χώρας.

Σύμφωνα με το LNG Prime, η χώρα εισήγαγε περίπου 2,41 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ή περίπου 1,8 εκατομμύρια τόνους LNG τον Ιανουάριο, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 26% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2023, σύμφωνα με την PPAC.

Κατά την περίοδο Απριλίου 2023-Ιανουαρίου 2024, η Ινδία εισήγαγε 25,3 δισ. κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου, ή περίπου 19,2 εκατομμύρια τόνους, αυξημένα κατά 15%, πληρώνοντας 1,1 δισ. δολάρια για τις εισαγωγές LNG τον Ιανουάριο, το ίδιο ποσό με το προηγούμενο έτος, και 10,9 δισ. δολάρια τον Απρίλιο-Ιανουάριο, από 14,8 δισ. δολάρια το προηγούμενο έτος.

Αναφορικά με την παραγωγή φυσικού αερίου της Ινδίας, αυτή άγγιξε τα 3,13 δισ. κυβικά μέτρα τον Ιανουάριο, σημειώνοντας δηλαδή άνοδο κατά 6% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

Κατά την περίοδο Απριλίου-Ιανουαρίου, η παραγωγή φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 5% σε περίπου 30,3 bcm, δήλωσε η PPAC.

Επί του παρόντος, η Ινδία εισάγει LNG μέσω επτά εγκαταστάσεων με συνδυασμένη δυναμικότητα περίπου 47,7 εκατομμυρίων τόνων.

Adani και Total οι προμηθευτές

Η ινδική Adani και η γαλλική TotalEnergies ξεκίνησαν να στέλνουν φυσικό αέριο στο δίκτυο τον Απρίλιο του 2023 από την εγκατάσταση εισαγωγής LNG Dhamra, δυναμικότητας 5 εκατ. τόνων ετησίως, που βρίσκεται στην Odisha, στην ανατολική ακτή της Ινδίας.

Κατά την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου, ο τερματικός σταθμός Dahej της Petronet LNG, δυναμικότητας 17,5 εκατ. τόνων ετησίως, λειτούργησε σε ποσοστό 95,1%, ενώ ο τερματικός σταθμός Hazira της Shell, δυναμικότητας 5,2 εκατ. τόνων ετησίως, λειτούργησε σε ποσοστό 32,8%.

Ο τερματικός σταθμός Dhamra λειτούργησε στο 25,1% της χωρητικότητας, ο τερματικός σταθμός Dabhol 5 mtpa λειτούργησε στο 36,4% της χωρητικότητας και ο τερματικός σταθμός Kochi 5 mtpa της Petronet λειτούργησε στο 20,3% της χωρητικότητας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης