Ενέργεια

Βουλγαρία: Προβάδισμα στη Hyundai για συνομιλίες κατασκευής πυρηνικών αντιδραστήρων

Βουλγαρία: Προβάδισμα στη Hyundai για συνομιλίες κατασκευής πυρηνικών αντιδραστήρων

Πρόκειται να κατασκευασθούν δύο αντιδραστήρες στο Κοζλοντούι οι οποίοι θα προσθέσουν συνολικά 2.300 μεγαβάτ (MW) σε χωρητικότητα

 

H Νοτιοκορεατική Hyundai Engineering & Construction κέρδισε την υποστήριξη του κοινοβουλίου της Βουλγαρίας την Παρασκευή για να προχωρήσει στις συνομιλίες για την κατασκευή δύο πυρηνικών αντιδραστήρων, ξεπερνώντας μια προσφορά της αμερικανικής εταιρείας Bechtel.

Οι δύο είχαν επιλεγεί για τη μηχανική, την κατασκευή και τη θέση σε λειτουργία των μονάδων 7 και 8 στον πυρηνικό σταθμό του Κοζλοντούι χρησιμοποιώντας την τεχνολογία AP 1000 της Westinghouse.
Στο κοινοβούλιο 112 από τους 223 βουλευτές που ήταν παρόντες την Παρασκευή ψήφισαν υπέρ της Hyundai, μετέδωσε το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BTA.

Η Βουλγαρία ανακοίνωσε σχέδια πέρυσι για δύο αντιδραστήρες στο Κοζλοντούι οι οποίοι θα προσθέσουν συνολικά 2.300 μεγαβάτ (MW) σε χωρητικότητα.
Η μονάδα 7 πρόκειται να ολοκληρωθεί έως το 2033.
Το Κοζλοντούι είναι ο μοναδικός πυρηνικός σταθμός της Βουλγαρίας και χρονολογείται από τη δεκαετία του 1970. Διαθέτει δύο αντιδραστήρες σοβιετικής κατασκευής 1.000 MW σε λειτουργία, ενώ άλλοι τέσσερις έχουν κλείσει μέχρι το 2007.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης