Διεθνή

Βαλλιστικό πύραυλο κατά αμερικανικού τάνκερ έριξαν οι Χούθι - Δεν πέτυχαν το στόχο λένε οι ΗΠΑ

Βαλλιστικό πύραυλο κατά αμερικανικού τάνκερ έριξαν οι Χούθι - Δεν πέτυχαν το στόχο λένε οι ΗΠΑ
Οι Χούθι, οι οποίοι ελέγχουν τις πιο πολυπληθείς περιοχές της Υεμένης, εκτοξεύουν από τις 19 Νοεμβρίου ρουκέτες
Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) ανέφερε νωρίτερα σήμερα ότι οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης εκτόξευσαν το Σάββατο (24/2) έναν βαλλιστικό πύραυλο κατά πλοίων με πιθανό στόχο το MV Torm Thor, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να βρουν στόχο.

Η επίθεση έγινε στην Ερυθρά Θάλασσα στον κόλπο του Άντεν, με τον πύραυλο ωστόσο να προσκρούει στο νερό χωρίς να προκαλεί ζημιές ούτε τραυματισμούς, όπως μας πληροφορεί η CENTCOM σε ανάρτησή της στο X.

Η ομάδα που πρόσκειται στο Ιράν δήλωσε την Κυριακή ότι στόχευσε το δεξαμενόπλοιο, καθώς οι μαχητές συνεχίζουν να επιτίθενται σε ναυτιλιακές γραμμές σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα.

Ο αμερικανικός στρατός κατέρριψε επίσης στο πλαίσιο άμυνας δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη νότια Ερυθρά Θάλασσα την Κυριακή (25/2).

Οι Χούθι, οι οποίοι ελέγχουν τις πιο πολυπληθείς περιοχές της Υεμένης, εκτοξεύουν από τις 19 Νοεμβρίου ρουκέτες ενώ στέλνουν και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον εμπορικών πλοίων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα.

Πολλαπλά ανοιχτά μέτωπα

Η αναταραχή από τον πόλεμο του Ισραήλ με την παλαιστινιακή ισλαμιστική ομάδα Χαμάς έχει μεταφερθεί σε κάποιο βαθμό και σε άλλα μέρη της Μέσης Ανατολής.

Θυμίζουμε ότι εκτός από τις επιθέσεις των Χούθι σε ζωτικής σημασίας ναυτιλιακές οδούς, η υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα Χεζμπολάχ του Λιβάνου έχει ανταλλάξει πυρά με το Ισραήλ κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου και ιρακινοί πολιτοφύλακες έχουν επιτεθεί σε βάσεις που φιλοξενούν αμερικανικές δυνάμεις.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης