Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ιταλία ετοιμάζεται να κατασκευάσει η Iberdrola

Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ιταλία ετοιμάζεται να κατασκευάσει η Iberdrola
Το έργο με τον τίτλο «Fenix» που θα αναπτυχθεί στη Σικελία, πρόκειται να αποτελέσει έναν από τους μεγαλύτερους ηλιακούς σταθμούς
Συμφωνία με την Ib Vogt για την κατασκευή ηλιακών πάνελ συνολικής ισχύος 245 MW στην Ιταλία υπέγραψε ο ισπανικός κολοσσός Iberdrola

Το έργο με τον τίτλο «Fenix» που θα αναπτυχθεί στη Σικελία, πρόκειται να αποτελέσει έναν από τους μεγαλύτερους ηλιακούς σταθμούς που θα κατασκευαστούν μέχρι τώρα στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το Renews, η κατασκευή του θα ξεκινήσει τον Μάρτιο, ενώ στο μέλλον, θα μπορούσαν να προστεθούν επιπλέον 60 MW στο έργο, ανεβάζοντας τη συνολική δυναμικότητα στα 305 MW.

Όταν τεθεί σε λειτουργία με τις 424.638 φωτοβολταϊκές μονάδες του, το εργοστάσιο θα παράγει περίπου 400 GW ετησίως.

Επιπλέον, αναμένεται να δημιουργήσει άμεσα αρκετές νέες θέσεις εργασίας για περίπου 500 εργαζόμενους κατά τη φάση της κατασκευής και περισσότερες από 100 σταθερές θέσεις εργασίας κατά τη φάση της εμπορικής λειτουργίας.

Το 2022, η Iberdrola έθεσε σε λειτουργία τον πρώτο της ηλιακό σταθμό (23MW) στην Ιταλία, που βρίσκεται στο Montalto di Castro, στο Λάτσιο, ενώ στην ίδια περιοχή, το 2023 η εταιρεία ολοκλήρωσε τη δεύτερη ηλιακή μονάδα της στο Montefiascone (7MW) και ξεκίνησε την κατασκευή μιας ηλιακής μονάδας 32MW στην Tarquinia.

Εκτός από το έργο Fenix, δύο άλλες ηλιακές μονάδες, οι Limes 10 και Limes 15, οι οποίες είναι των 18MW και 36MW αντίστοιχα, θα αρχίσουν να κατασκευάζονται το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Ταχύτατα βήματα προς την πράσινη ενέργεια η Ιταλία

Τρία ακόμη έργα έχουν επίσης προγραμματιστεί για το δεύτερο εξάμηνο του έτους και διαθέτουν ήδη όλες τις απαραίτητες άδειες.

Συνολικά, η Iberdrola θα έχει 330MW υπό κατασκευή στην Ιταλία το 2024 και άλλα 40MW στις αρχές του 2025, φθάνοντας σε εγκατεστημένη ισχύ 400MW και τοποθετούμενη μεταξύ των κύριων φορέων εκμετάλλευσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα.

«Έχουμε ήδη κάνει σημαντικά βήματα προόδου στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ιταλία και τα έργα μας στη χώρα δεν σταματούν εδώ», δήλωσε ο Valerio Faccenda, Country Manager της Iberdrola Renewables στην Ιταλία.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «η Iberdrola έχει θέσει στέρεες βάσεις για την επίτευξη των στόχων μας για το 2030 και το 2035, με ένα χαρτοφυλάκιο 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που περιλαμβάνει περισσότερα από 115 έργα αιολικής ενέργειας, φωτοβολταϊκών και αποθήκευσης σε προχωρημένη ανάπτυξη, ώστε να αποδώσει συνολική δυναμικότητα 5 GW».
 
www.worldenergynews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης