Ενέργεια

Reuters: Μειωμένα κέρδη προβλέπει για το 2024 η Uniper

Reuters: Μειωμένα κέρδη προβλέπει για το 2024 η Uniper
Τι αναφέρει δημοσίευμα του Reuters

Σημαντική μείωση των κερδών της αναμένει για το 2024 η Uniper, λόγω της πτώσης των τιμών της χονδρεμπορικής ενέργειας που έχει φέρει σύννεφα συνολικά στις ενεργειακές εταιρείες σε όλη την Ευρώπη.

Η εταιρεία αναμένει προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη από 0,7 δισεκατομμυρίων ευρώ σε 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με τα 4,43 δισ. ευρώ του περασμένου έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι προοπτικές αντικατοπτρίζουν την εξομάλυνση των τιμών χονδρικής της ενέργειας και του φυσικού αερίου.

Τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους είχαν ωφεληθεί από το γεγονός ότι οι τιμές του φυσικού αερίου παρέμειναν κάτω από τα επίπεδα που ανέμενε η Uniper μεσοπρόθεσμα, προκαλώντας την απελευθέρωση προβλέψεων για ζημίες που έγιναν λόγω της αναστολής των παραδόσεων από τη Ρωσία, τον πρώην κύριο προμηθευτή της.

«Η Uniper ολοκλήρωσε το 2023 με εξαιρετικά καλά αποτελέσματα. Αυτό μας δίνει οικονομική ευελιξία για να εφαρμόσουμε συστηματικά τη στρατηγική μας», δήλωσε η επικεφαλής των οικονομικών Jutta Doenges.

Υπενθυμίζεται πως η Uniper διασώθηκε από τη γερμανική κυβέρνηση στο αποκορύφωμα της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη το 2022, εξασφαλίζοντας το ποσό των 13,5 δισ. ευρώ, αφού η διακοπή των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Μόσχα μέσω του αγωγού Nord Stream ανάγκασε την εταιρεία να αγοράσει ποσότητες αντικατάστασης σε υψηλές τιμές.

Η εταιρεία δήλωσε σήμερα ότι η πώληση της επιχείρησης ηλεκτρικής ενέργειας στη Βόρεια Αμερική - μέρος των πωλήσεων περιουσιακών στοιχείων που απαίτησαν οι Βρυξέλλες ως αντάλλαγμα για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης - έχει ήδη ξεκινήσει και βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης