Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γεμάτη κόσμο και αστυνομικές δυνάμεις η κηδεία Ναβάλνι στη Ρωσία

Γεμάτη κόσμο και αστυνομικές δυνάμεις η κηδεία Ναβάλνι στη Ρωσία
Όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης είχαν ανοίξει live μετάδοση από το σημείο, που όμως διακόπηκε
Αυτή την ώρα γίνεται στην εκκλησία της Εικόνας της Μητέρας του Θεού στην περιοχή Μαρίινο της Μόσχας, η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι, δύο εβδομάδες μετά τον αιφνίδιο θάνατο του σε ηλικία 47, σε αποικία κρατουμένων στην Αρκτική.

Χιλιάδες Ρώσοι πολίτες παρατεταμένοι κατά μήκος της διαδρομής που πέρασε η σορός του Ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης και έξω από τη  εκκλησία, αποχαιρέτησαν τον Ναβάλνι με δάκρυα στα μάτια, πετώντας λουλούδια και φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του.

Ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις έχουν στήσει μεταλλικά οδοφράγματα γύρω από την εκκλησία και περιπολούν με τα όπλα στα χέρια.

Όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης είχαν ανοίξει live μετάδοση από το σημείο, που όμως διακόπηκε.

Η Κίρα Γιάρμις, εκπρόσωπος της οικογένειας Ναβάλνι ανέφερε νωρίτερα ότι περίπου 400.000 άνθρωποι έχουν παραταχθεί στους δρόμους, κατά μήκος της διαδρομής προς την εκκλησία .

Μετά την κηδεία, ο Ναβάλνι θα ταφεί στο κοιμητήριο Μπορισόφσκογε, το οποίο βρίσκεται στην άλλη όχθη του ποταμού Μόσχοβα, προς τον νότο.

Ολόκληρη η διαδρομή μεταξύ της εκκλησίας και του νεκροταφείου έχει αποκλειστεί με οδοφράγματα από την αστυνομία.

Εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν ακροβολιστεί σε ταράτσες σπιτιών καθώς οι ρωσικές αρχές φοβούνται μήπως η κηδεία πάρει την μορφή μεγάλης αντικυβερνητικής διαδήλωσης.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, προειδοποίησε τους Ρώσους να μην συμμετέχουν σε «μη εξουσιοδοτημένες συγκεντρώσεις», καθώς και ότι όσοι συμμετέχουν σε αυτές «θα λογοδοτήσουν σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο».

Οι σύμμαχοι του Ναβάλνι έχουν πει ότι η τελετή θα είναι ανοιχτή στο κοινό, παρά τις πιέσεις των αρχών για «ιδιωτική» κηδεία.

Νωρίτερα, οι συνεργάτες του είχαν δηλώσει ότι δεν μπορούν να βρουν νεκροφόρα για να μεταφέρουν τη σορό στην εκκλησία.

Πηγή: skai.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης