Διεθνή

Γερμανία: Πιθανές συνέπειες από την άρνηση του Σολτς να στείλει πυραύλους στην Ουκρανία

Γερμανία: Πιθανές συνέπειες από την άρνηση του Σολτς να στείλει πυραύλους στην Ουκρανία

Η αντιμετώπιση που θα έχει το Βερολίνο εντός και εκτός συνόρων (Bloomberg)

Ενδιαφέρουσα είναι η άποψη που διατυπώνει συνοπτικά ο Άλαν Κρόφορντ στο Πρακτορείο Ειδήσεων Bloomberg για τον ενδεχόμενο αντίκτυπο που θα έχει η Γερμανία μετά την απόφαση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς να μην ενισχύσει περισσότερο με οπλισμό τους Ουκρανούς στον πόλεμο με τους Ρώσους.

Οι Γερμανοί δεν συμπαθούν τους χαρισματικούς ηγέτες γιατί το δοκίμασαν μια φορά.

Η διστακτικότητα του Όλαφ Σολτς στην καγκελαρία οδηγεί αυτό το στερεότυπο σε νέα βάθη...

Η άρνησή του να προμηθεύσει πυραύλους κρουζ Taurus στην Ουκρανία φαινόταν ήδη αμφισβητήσιμη, δεδομένου των δεσμεύσεών του να βοηθήσει το Κίεβο να αντισταθεί στη ρωσική εισβολή μακροπρόθεσμα.

Το επιχείρημά του ότι οι Γερμανοί θα έπρεπε να βρίσκονται στην Ουκρανία για να τους βοηθήσουν να λειτουργήσουν, φέρνοντας το Βερολίνο σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία, φαινόταν αδύναμο.

Η δημοσίευση από τη Ρωσία μιας συνομιλίας που διέρρευσε μεταξύ Γερμανών αξιωματικών του στρατού σχετικά με αυτό, φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με τη θέση του. Πιθανώς πιο επιζήμια είναι η αποκάλυψη ευαίσθητων συζητήσεων, συμπεριλαμβανομένων των συμμάχων, που κάνουν την κυβέρνησή του να φαίνεται άβουλη και να στερείται ορθής κρίσης.

Ο Σολτς είναι ένας λιγομίλητος ηγέτης που δεν κάνει τη χάρη στον εαυτό του.

Αλλά η απογοήτευσή του έχει κάποια δικαιολογία διότι η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος δωρητής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία μετά τις ΗΠΑ, πολύ μπροστά από τους Ευρωπαίους ομολόγους του, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της ηπειρωτικής δύναμης που υποτίθεται ότι είναι καλύτερα εξοπλισμένη για να πολεμήσει.

Πολλοί αγανακτούν με τη Γερμανία για το μέγεθός της και την απρόθυμη εφαρμογή της εξουσίας.

Το να κλωτσάς τη Γερμανία όταν είναι πεσμένη (οικονομικά και πολιτικά), δείχνει να παίζει καλά με τους ψηφοφόρους σχεδόν παντού.

Η Ρωσία ωστόσο μπορεί να θεωρούσε το Βερολίνο ως τον πιο αδύναμο κρίκο, παρότι η συζήτηση φαίνεται να σκληραίνει υπέρ μιας μεγαλύτερης επέμβασης για να βοηθήσει την Ουκρανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης