Σκωτία: Η τιμολόγηση ζώνης απειλεί την ανάπτυξη των ΑΠΕ - Διαφωνία κυβέρνησης με Scottish Renewables

Σκωτία: Η τιμολόγηση ζώνης απειλεί την ανάπτυξη των ΑΠΕ - Διαφωνία κυβέρνησης με Scottish Renewables

Ο εμπορικός όμιλος κάνει υποδείξεις για μεταρρυθμίσεις που πρέπει να είναι συμβατές με τις επενδύσεις που απαιτούνται για την επίτευξη στόχων καθαρής ενέργειας

Την αντίδραση της Scottish Renewables προκάλεσε η τιμολόγηση σε ζώνες διότι εξακολουθεί να αποτελεί απειλή (σύμφωνα με τον προαναφερόμενο εμπορικό όμιλο) για τις επενδύσεις και την ικανότητα του Ηνωμένου Βασιλείου να προσφέρει φθηνότερους λογαριασμούς στους καταναλωτές ως μέρος μιας επιτυχημένης μετάβασης στην καθαρή ενέργεια.

 

Η Scottish Renewables η οποία εργάζεται για να αναπτύξει τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) της Σκωτίας και να διατηρήσει τη θέση της στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας βιομηχανίας καθαρής ενέργειας, δημοσίευσε τις απόψεις της, μετά τη δημοσίευση από το Ηνωμένο Βασίλειο της δεύτερης διαβούλευσης σχετικά με την Αναθεώρηση των Διακανονισμών για την Αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Claire Mack: Να διασφαλιστεί η κλίμακα των επενδύσεων

Η Claire Mack (Διευθύνουσα Σύμβουλος της Scottish Renewables), προέτρεψε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να προβεί σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις για να διασφαλιστεί η κλίμακα των απαιτούμενων επενδύσεων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

«Ενώ η μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας είναι ζωτικής σημασίας για να ανοίξει ο δρόμος για ένα καθαρότερο, φθηνότερο και ασφαλέστερο ενεργειακό σύστημα βασισμένο στις ΑΠΕ, πρέπει να είναι συμβατή με την παροχή των απαιτούμενων επενδύσεων αξίας δισεκατομμυρίων λιρών για να καταστεί δυνατή η παράδοση των εγχώριων έργων καθαρής ενέργειας της Σκωτίας.

Παρότι είμαστε ικανοποιημένοι που η κομβική τιμολόγηση έχει αποκλειστεί από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, η τιμολόγηση σε ζώνες εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για τις επενδύσεις και την ικανότητά μας να προσφέρουμε φθηνότερους λογαριασμούς στους καταναλωτές ως μέρος μιας επιτυχημένης μετάβασης στην καθαρή ενέργεια.

Η επόμενη δεκαετία είναι κρίσιμη για τον στόχο απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου το 2035 και η βιομηχανία ΑΠΕ της Σκωτίας ήδη εργάζεται με ρυθμούς για την υλοποίηση ενός τεράστιου αγωγού έργων.

Ωστόσο, πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε ένα σταθερό και προβλέψιμο περιβάλλον πολιτικής για να διασφαλιστεί η κλίμακα των επενδύσεων που απαιτείται για την αξιοποίηση αυτού του δυναμικού.

Ως εκ τούτου, προτρέπουμε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη ενός προοδευτικού πακέτου μεταρρυθμίσεων που θα βασίζεται στα ισχυρά θεμέλια του τρέχοντος συστήματος.

Η εναλλακτική είναι η εφαρμογή ριζικής μεταρρύθμισης της αγοράς που θα υπονόμευε τις φιλοδοξίες της Σκωτίας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εις βάρος των καταναλωτών και της ευρύτερης οικονομίας.

Παράλληλα με τη μεταρρύθμιση της ενεργειακής μας αγοράς ώστε να είναι κατάλληλη για τον 21ο αιώνα, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει επίσης να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να επιτύχει πραγματικά την ενεργειακή ασφάλεια ενισχύοντας την ικανότητα αποθήκευσης ενέργειας και επιταχύνοντας νέες υποδομές μεταφοράς».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης