Ενέργεια

Mytilineos: Επενδύσεις στην ενεργειακή μετάβαση το επόμενο βήμα στον Καναδά - Τι συζήτησαν Ε. Μυτιληναίος και Τζ. Τριντό

Mytilineos: Επενδύσεις στην ενεργειακή μετάβαση το επόμενο βήμα στον Καναδά - Τι συζήτησαν Ε. Μυτιληναίος και Τζ. Τριντό
Συνομιλίες για την διεύρυνση της συνεργασίας του Καναδά με την Ελλάδα και την ευρωπαϊκή βιομηχανία

Σε αναζήτηση νέων ευκαιριών είναι η Mytilineos στον Καναδά, όπου ήδη χτίζει τα πρώτα φωτοβολταϊκά στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη μεγάλη επένδυση αξίας 1,7 δισ. CAD (1,16 δισ. ευρώ) για την κατασκευή 5 φωτοβολταϊκών έργων στην Αλμπέρτα.

Συμμετέχοντας στην κυβερνητική αποστολή στον Καναδά ο πρόεδρος της εταιρείας Mytilineos,  κ. Ευάγγελος  Μυτιληναίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρωθυπουργό του Καναδά κ. Τζάστιν Τριντό, ο  οποίος όπως αναφέρουν πληροφορίες ήταν πολύ καλά ενημερωμένος για την εταιρεία.

Δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουν για τις περαιτέρω δυνατότητες συνεργασίας των δύο χωρών, αλλά και τις δυνατότητες συνεργασίας του Καναδά ευρύτερα με την ευρωπαϊκή βιομηχανία, μιας και ο κ. Μυτιληναίος τελεί και Πρόεδρος της Eurometaux, ενός οργανισμού που εκπροσωπεί βιομηχανίες μη σιδηρούχων μετάλλων στην Ευρώπη, των οποίων τα μέλη έχουν 500.000 άμεσους και 3 εκατ. έμμεσους υπαλλήλους και ετήσιο κύκλο εργασιών 120 δισ. ευρώ.

Σε μια εποχή που ο Καναδάς αναζητά το βηματισμό του στην ενεργειακή μετάβαση, και ετοιμάζει τα δικά του σχέδια, οι δυνατότητες ανάπτυξης της Mytilineos και σε νέους τομείς εκεί αποτελούν μια νέα και διαρκή πρόκληση. Η ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών είναι ένα πρώτο βήμα, ενώ στόχος του ομίλου είναι να πρωταγωνιστήσει στις επενδύσεις για την ενεργειακή μετάβαση της χώρας.

Εξάλλου, ο ισχυρός ελληνικός όμιλος είναι ήδη εκεί, έχει ήδη καλές σχέσεις με την επενδυτική κοινότητα του Καναδά και με την Πολιτεία και βολιδοσκοπεί ευκαιρίες για να προετοιμάζει ένα ευρύτερο επιχειρηματικό πλάνο ανάπτυξης που θα εξελίσσεται ανάλογα με τις ανάγκες ενεργειακής μετάβασης της χώρας.

Το γεύμα του Prem Watsa 

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, στο πλαίσιο της επίσκεψης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους της επενδυτικής κοινότητας, στο γεύμα που παρέθεσε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Prem Watsa.

Ο Prem Watsa παρέθεσε γεύμα στον Έλληνα πρωθυπουργό, στο οποίο είχε την ευκαιρία να δει μερικούς από τους κορυφαίους της επενδυτικής κοινότητας της χώρας ενώ αντίστοιχα και ο Ευάγγελος Μυτιληναίος μίλησε για την πρόκληση της ενεργειακής μετάβασης και πώς την αξιοποιεί η Mytilineos, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Στο κλειστό γεύμα παρακάθισαν 20 διακεκριμένοι προσκεκλημένοι, επενδυτές και τραπεζίτες, που είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται για εκείνους για τη χώρα μας, μιας και η χώρα μας πλέον θεωρείται σημαντικός επενδυτικός πόλος. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν εκπρόσωποι των  Guardian Capital Group, Fairfax Holdings, CIBC, Triple Group of Companies, IMCO, LCBO, Portage Venture Capital, CPPIB, Eldorado Gold, Scotiabank, Norton Rose

Υπενθυμίζεται ότι ο Prem Watsa αποτελεί μεγάλο θαυμαστή της χώρας μας, κάτι που έχει αποδείξει εμπράκτως, με σημαντικές επενδυτικές θέσεις, όπως αυτή στη Eurobank και αυτή στη Mytilineos. Prem Watsa και Ευάγγελος Μυτιληναίος πάντως έχουν μεγάλη ιστορία μαζί, καθώς ο πρώτος έχει επενδύσει στην εταιρεία του δεύτερου εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος μετά την οικογένεια Μυτιληναίου.  

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης