Ενέργεια

SK On και Ferrari ηγούνται της καινοτομίας στις κυψέλες μπαταρίας

SK On και Ferrari ηγούνται της καινοτομίας στις κυψέλες μπαταρίας
Αυτή η συνεργασία αναμένεται να βοηθήσει την SK On και τη Ferrari να διερευνήσουν νέες δυνατότητες και πιθανές λύσεις για την προώθηση της τεχνολογίας κυττάρων
Η SK On, ένας κορυφαίος κατασκευαστής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, ανακοίνωσε το Σάββατο (30/3) ότι υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας (MoU) με την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Ferrari για την ενίσχυση της συνεργασίας τους στην ανάπτυξη κυψελών μπαταρίας.

Σύμφωνα με το Clean Technica, o διευθύνων σύμβουλος της SK On Lee Seok-hee, ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrari Benedetto Vigna, ο διευθύνων σύμβουλος έρευνας και ανάπτυξης της Ferrari Ernesto Lasalandra, ο εμπορικός διευθυντής της SK On Sung Min-suk και ο διευθύνων σύμβουλος τεχνολογίας της SK On Rhee Jang-weon ήταν μεταξύ των παρευρισκομένων στην τελετή υπογραφής του Μνημονίου στο κτίριο SK Seorin στη Σεούλ στις 26 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας, οι δύο πλευρές σχεδιάζουν να μοιραστούν την τεχνογνωσία τους σε όλους τους σχετικούς τομείς για να επεκτείνουν την τεχνολογική τους συνεργασία και παραγωγή.

Αυτή η συνεργασία αναμένεται να βοηθήσει την SK On και τη Ferrari να διερευνήσουν νέες δυνατότητες και πιθανές λύσεις για την προώθηση της τεχνολογίας κυττάρων.

Από το 2019 η συνεργασία τους

Η SK On, επί του παρόντος ο μοναδικός προμηθευτής μπαταριών της Ferrari, παρέχει κυψέλες μπαταριών για τα πιο ισχυρά μοντέλα της Ferrari από το 2019, ξεκινώντας με το πρώτο supercar και PHEV της μάρκας, το SF90 Stradale και την ανοιχτή παραλλαγή του, το SF90 Spider.

Οι μπαταρίες της SK On τροφοδοτούν επίσης τα 296 GTB και 296 GTS PHEV που λανσαρίστηκαν το 2021 και το 2022 αντίστοιχα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης