Διεθνή

Bloomberg: Oι προκλήσεις για το Νετανιάχου πολλαπλασιάζονται

Bloomberg: Oι προκλήσεις για το Νετανιάχου πολλαπλασιάζονται

Η αιματηρή επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό, πρόσθεσε νέο πονοκέφαλο… στον Ισραηλινό πρωθυπουργό

Πρόσθετο πρόβλημα προέκυψε για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ μετά την επίθεση στο προξενείο της Ισλαμικής Δημοκρατίας στη Δαμασκό η οποία πιθανολογείται ότι έγινε από Ισραηλινούς.

Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από άρθρο του Ethan Bronner που δημοσιεύεται στο Πρακτορείο Ειδήσεων Bloomberg.

Στο κείμενο αναφέρεται ότι οι δύο έντονες κρίσεις του 2023 (οι διαδηλώσεις στους δρόμους κατά της κυβέρνησης για τα σχέδιά της να περιορίσει το δικαστικό σώμα και η επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου που οδηγεί στον μεγαλύτερο πόλεμο στην ιστορία του Ισραήλ από την ανεξαρτησία) μπορεί να αποδειχθούν πάρα πολλές για να τις χειριστεί ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της χώρας.

Σχετικά με την επίθεση στην ιρανική πρεσβεία (σχεδόν σίγουρα από το Ισραήλ),  δολοφονήθηκε ο κορυφαίος Ιρανός διοικητής των αντι-ισραηλινών πολιτοφυλακών στον Λίβανο και τη Συρία.

Οι δυνάμεις του Νετανιάχου σκότωσαν επίσης 7 ξένους εργαζομένους στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Έξω από το Κοινοβούλιο, εκατοντάδες σκηνές έχουν σηκωθεί όπου οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές που ζητούν την απομάκρυνσή του στήνουν στρατόπεδο.

Ο πόλεμος στη Γάζα, που μπαίνει σύντομα στον 7ο μήνα του, είναι βάναυσος χωρίς τέλος. Τώρα, με το Ιράν και τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο να απειλούν με αντίποινα για το χθεσινό χτύπημα στη Συρία, ο Νετανιάχου δέχεται αυξανόμενη πίεση.

Την περασμένη εβδομάδα, με μια απροσδόκητα αυστηρή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, οι επιδοτήσεις που πηγαίνουν σε θρησκευτικά σεμινάρια σταμάτησαν μέχρι να καταλήξει σε νόμο για την επιστράτευση υπερορθόδοξων φοιτητών στο στρατό.

 

Η διαμάχη για την επιστράτευση των μαθητών

Αυτό ώθησε τους υπερ-ορθόδοξους εταίρους του συνασπισμού του Νετανιάχου να του υπενθυμίσουν ότι το να κρατήσει τους μαθητές τους μόνιμα εκτός στρατιωτικής θητείας ήταν μια υπόσχεση που τους έδωσε στην κυβέρνηση πριν από 15 μήνες και που οδήγησε στην εκστρατεία για την αποδυνάμωση του ανώτατου δικαστηρίου.

Αυτό οδήγησε ορισμένους από τους κεντρώους εταίρους του πρωθυπουργού να προειδοποιήσουν ότι θα φύγουν εάν οι μαθητές δεν επιστρατευτούν, επειδή ο πόλεμος στη Γάζα έχει δείξει την επείγουσα ανάγκη για περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό. Ο Νετανιάχου λέει ότι ψάχνει έναν τρόπο να κρατήσει και τις δύο πλευρές ευτυχισμένες.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης