ΗΠΑ: Πράσινο φως πήρε το όγδοο υπεράκτιο αιολικό έργο της χώρας

ΗΠΑ: Πράσινο φως πήρε το όγδοο υπεράκτιο αιολικό έργο της χώρας
Το έργο αναμένεται να παράγει έως και 2.600 MW ηλεκτρικής ενέργειας
Το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την σήμερα (2/4) το όγδοο σε εμπορική κλίμακα υπεράκτιο αιολικό έργο της χώρας, το οποίο θα κατασκευαστεί στα ανοικτά των ακτών της Μασαχουσέτης, με στόχο να τροφοδοτήσει με ενέργεια περισσότερα από 900.000 σπίτια.

Σύμφωνα με το Reuters, η έγκριση του αιολικού έργου New England Wind Project φέρνει τις ΗΠΑ στο 1/3 του δρόμου προς τον στόχο του προέδρου Τζο Μπάιντεν για την αδειοδότηση 30 GW υπεράκτιας αιολικής ισχύος έως το 2030 - ένα βασικό κομμάτι της ατζέντας του προέδρου για την κλιματική αλλαγή.

Το εν λόγω έργο έρχεται μόλις μια εβδομάδα μετά την έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών ενός άλλου υπεράκτιου αιολικού έργου στη Νέα Υόρκη.

Στο μεταξύ, επισημαίνεται από το Reuters, ότι όλο και περισσότερες εταιρείες τείνουν να ακυρώσουν ή να επιδιώξουν την επαναδιαπραγμάτευση των συμβολαίων ενέργειας για αιολικά πάρκα εμπορικής κλίμακας στις ΗΠΑ, κυρίως λόγω ανησυχιών για την αλυσίδα εφοδιασμού και το υψηλό κόστος των υλικών.

Οι δηλώσεις της Haaland

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δημιούργησε από το μηδέν μια υπεράκτια αιολική βιομηχανία μετά από χρόνια καθυστέρησης από την προηγούμενη κυβέρνηση», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Deb Haaland.

Το έργο New England Wind, που βρίσκεται περίπου 20 ναυτικά μίλια νότια του νησιού Martha's Vineyard της Μασαχουσέτης, αναμένεται να παράγει έως και 2.600 MW ηλεκτρικής ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης