Διεθνή

Ανάμεσα σε αμερικανικές, γαλλικές και γερμανικές φρεγάτες, κερδίζει η… Hyundai

Ανάμεσα σε αμερικανικές, γαλλικές και γερμανικές φρεγάτες, κερδίζει η… Hyundai
Η νίκης της Hyundai Heavy δίνει στους Νοτιοκορεάτες την δυνατότητα για αποκλειστική συνεργασία
Η Hyundai Heavy Industries κέρδισε τη μεγαλύτερη συμφωνία εξαγωγής πολεμικών πλοίων αξίας 463 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η κορυφαία ναυπηγική εταιρεία της Νότιας Κορέας, έγραψε ιστορία με την υπογραφή συμφωνίας 463 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή τεσσάρων πολεμικών πλοίων για το Περουβιανό Ναυτικό.

Αυτό είναι ένα επίτευγμα ορόσημο για τη Hyundai Heavy και την Κορέα, καθώς είναι η μεγαλύτερη εξαγωγική πώληση πολεμικού πλοίου στη Λατινική Αμερική, σημειώνει το marineinsight.com.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η HD Hyundai Heavy, σε συνεργασία με την κρατική ναυπηγική εταιρεία του Περού SIMA Peru, θα ναυπηγήσει τέσσερα πολεμικά πλοία στο ναυπηγείο Callao του Περού μέχρι το τέλος του 2029.

Ο στόλος περιλαμβάνει δύο βοηθητικά πλοία μεταφοράς logistics 1.500 τόνων, ένα περιπολικό σκάφος 200 τόνων και μία φρεγάτα 3.400 τόνων.

Η νίκη της Hyundai Heavy δίνει στους Νοτιοκορεάτες την δυνατότητα για αποκλειστική συνεργασία με το Περουβιανό Ναυτικό για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Η Hyundai Heavy επιλέχθηκε μετά από μια αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης μεταξύ προτάσεων από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Πηγή: Geostratigika.gr
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης