Το συνταξιοδοτικό Ταμείο CPP επενδύει στην υπεράκτια αιολική ενέργεια

Το συνταξιοδοτικό Ταμείο CPP επενδύει στην υπεράκτια αιολική ενέργεια

 Η Reventus Power θα αναπτυχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Πολωνία και την Πορτογαλία, για να σχηματίσει μια ομάδα περίπου 50 ειδικών στην υπεράκτια αιολική ενέργεια

 

Το Επενδυτικό Συνταξιοδοτικό Συμβούλιο του Καναδά, Pension Plan Investment Board (CPP Investments), ανακοίνωσε ότι η Reventus Power, εταιρεία χαρτοφυλακίου με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, θα γίνει η αποκλειστική της παγκόσμια υπεράκτια αιολική πλατφόρμα. Η CPP Investments θα ενοποιήσει τις υπάρχουσες άμεσες και έμμεσες υπεράκτιες αιολικές της εκμεταλλεύσεις στη Reventus Power για να αξιοποιήσει το υπάρχον παγκόσμιο αποτύπωμα της επιχείρησης και να υποστηρίξει τις σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης του κλάδου.

Για να υποστηρίξει αυτή την επέκταση, η Reventus Power θα αναπτυχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Πολωνία και την Πορτογαλία, για να σχηματίσει μια ομάδα περίπου 50 ειδικών στην υπεράκτια αιολική ενέργεια.

"Η Reventus Power είναι ένας σημαντικός πυλώνας της παγκόσμιας ενεργειακής στρατηγικής της CPP Investments και η ανάπτυξή της θα μας βοηθήσει να επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιό μας με πράσινα και μεταβατικά περιουσιακά στοιχεία. Η CPP Investments θα επωφεληθεί από τις ενισχυμένες δυνατότητες της Reventus Power για να υποστηρίξει τη φιλοδοξία μας να αναπτύξουμε το χαρτοφυλάκιο της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, όπου βλέπουμε σημαντικές δυνατότητες», δήλωσε ο Bill Rogers, Managing Director, Global Head of Sustainable Energies, CPP Investments. "Η υπεράκτια αιολική ενέργεια είναι μια ζωτικής σημασίας ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και μια πηγή που εξελίσσεται ταχέως. Απαιτούνται μακροπρόθεσμα, κλίμακα και ευέλικτα κεφάλαια για να διασφαλιστεί ότι η υποδομή που χρειάζεται για την αξιοποίηση αυτής της ενέργειας μπορεί να κατασκευαστεί με ρυθμό."

Με την υποστήριξη της CPP Investments, η Reventus Power ιδρύθηκε το 2021 ως υπεράκτιο αιολικό κέντρο αριστείας και έχει παράσχει ειδική τεχνογνωσία στα παγκόσμια υπεράκτια αιολικά έργα της CPP Investments, συμπεριλαμβανομένης της εισόδου της στην υπεράκτια αγορά αιολικής ενέργειας των ΗΠΑ. Η τρέχουσα έκθεση της CPP Investments στην υπεράκτια αιολική ενέργεια υπερβαίνει το 1 δισ. δολάρια Καναδά. Η Reventus Power θα συνεχίσει να διασφαλίζει νέα υπεράκτια αιολικά έργα αξιοποιώντας την υπάρχουσα τεχνογνωσία, εστιάζοντας σε αγορές με υποστηρικτικούς στόχους απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές και συνεργαζόμενη με υψηλής ποιότητας εταίρους και προγραμματιστές υπεράκτιων αιολικών.

«Η CPP Investments και η έμπειρη ομάδα της Reventus Power, βρίσκονται σε καλή θέση ως επενδυτής και συνεργάτης επιλογής στην υπεράκτια αιολική ενέργεια», πρόσθεσε ο κ. Rogers. «Καθώς ο κόσμος θέλει να παράγει περισσότερη ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, η βαθιά τεχνογνωσία της Reventus Power, που υποστηρίζεται από συνεργασίες με κορυφαίους παράγοντες του κλάδου, θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, ενώ θα παράγει ισχυρές αποδόσεις προσαρμοσμένες στον κίνδυνο για το CPP Fund».

Ο όμιλος Sustainable Energies της CPP Investments επιδιώκει επενδύσεις σε ανανεώσιμες και συμβατικές πηγές ενέργειας, δέσμευση άνθρακα, κατανεμημένη ενέργεια και αναδυόμενες τεχνολογίες. Στις 31 Δεκεμβρίου 2023, το χαρτοφυλάκιο του ομίλου Sustainable Energies ανήλθε συνολικά σε 32,9 δισεκατομμύρια δολάρια Καναδά σε καθαρά περιουσιακά στοιχεία, το 25% του συνολικού ενεργητικού.

Το προφίλ του CPP

Το Canada Pension Plan Investment Board (CPP Investments) είναι ένας επαγγελματικός οργανισμός διαχείρισης επενδύσεων που διαχειρίζεται το Αμοιβαίο Κεφάλαιο προς το καλύτερο συμφέρον των περισσότερων από 22 εκατομμυρίων συνεισφερόντων και δικαιούχων του Canada Pension Plan. Προκειμένου να δημιουργηθούν διαφοροποιημένα χαρτοφυλάκια περιουσιακών στοιχείων, πραγματοποιούνται επενδύσεις σε όλο τον κόσμο σε μετοχές, ακίνητα, υποδομές και σταθερό εισόδημα. Με έδρα το Τορόντο, και γραφεία στο Χονγκ Κονγκ, το Λονδίνο, το Λουξεμβούργο, τη Βομβάη, τη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, το Σάο Πάολο και το Σίδνεϊ, η CPP Investments διοικείται και διαχειρίζεται ανεξάρτητα από το Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα του Καναδά. Στις 31 Δεκεμβρίου 2023, το Αμοιβαίο Κεφάλαιο ανήλθε συνολικά σε 590,8 δισεκατομμύρια δολάρια Καναδά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης