Βραζιλία: Μνημόνιο συνεργασίας για ανάπτυξη αιολικών έργων

Βραζιλία: Μνημόνιο συνεργασίας για ανάπτυξη αιολικών έργων

Corio και Prumo θα χρησιμοποιήσουν το λιμάνι του Açu για εξερευνήσεις (renews)

Η Corio Generation (εξειδικευμένος υπεράκτιος κατασκευαστής αιολικής ενέργειας που ασχολείται με την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και συνδράμει στην ενεργειακή μετάβαση των χωρών) και η Prumo (βραζιλιάνικη εταιρεία ανάπτυξης λιμένων) υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας (MoU) για την εξερεύνηση στο λιμάνι του Açu, το οποίο βρίσκεται βόρεια του Ρίο ντε Τζανέιρο, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη των μελλοντικών αιολικών έργων της Corio.


Ο συγκεκριμένος λιμένας αποτελεί το μεγαλύτερο συγκρότημα βαθέων υδάτων και ιδιωτικό βιομηχανικό λιμενικό συγκρότημα στη Λατινική Αμερική,
αναμένεται να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην υποστήριξη του υπεράκτιου αιολικού τομέα της Βραζιλίας λόγω της εγγύτητάς του σε προτεινόμενες τοποθεσίες αιολικών πάρκων.

Σύμφωνα με το renews.biz, το Μνημόνιο Συνεννόησης που συμφωνήθηκε μεταξύ Corio και Prumo θα δει τις 2 εταιρείες να εξερευνούν χρησιμοποιώντας το λιμάνι του Açu ως στρατηγική βάση για την υπεράκτια ανάπτυξη αιολικής ενέργειας της Corio, που περιλαμβάνει την πιθανή κράτηση μιας ειδικής περιοχής για μελλοντική εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση αιολικών πάρκων.

 

Οι αιολικοί στόχοι της Corio σε 3 ηπείρους

Η Corio στοχεύει να αναπτύξει 5 βραζιλιάνικα υπεράκτια αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος έως 6 GW, ως μέρος του αυξανόμενου παγκόσμιου χαρτοφυλακίου έργων 30+ GW σε όλη την Αμερική, την Ασία-Ειρηνικό και την Ευρώπη.

Τοποθεσίες για τα προτεινόμενα αιολικά πάρκα σταθερού πυθμένα στη Βραζιλία μεγέθους περίπου 1,2 GW το καθένα, έχουν καταγραφεί στις βορειοανατολικές, νοτιοανατολικές και νότιες θαλάσσιες περιοχές της χώρας.

 

Δηλώσεις εκπροσώπων των 2 εταιρειών

Ο Jonathan Cole (Διευθύνων Σύμβουλος της Corio Generation η οποία είναι εταιρεία χαρτοφυλακίου της Macquarie Asset Management), δήλωσε:

«Για να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων στη Βραζιλία, είναι σημαντικό να έχουμε λιμενική υποδομή πρώτης κατηγορίας για εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση αιολικών πάρκων.

Στην Corio γνωρίζουμε πόσο σημαντικές είναι οι συνεργασίες για την επιτυχή παράδοση μεγάλων ενεργειακών υποδομών.

Γι’ αυτό είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τον περιφερειακό ηγέτη Prumo για να εξερευνήσουμε τις μελλοντικές δυνατότητες του λιμανιού του Açu ως στρατηγικής βάσης για μια πρωτοποριακή νέα βιομηχανία που θα μπορούσε να αποφέρει τεράστια οφέλη στον λαό της Βραζιλίας».


Ο
Rogério Zampronha (Διευθύνων Σύμβουλος της Prumo), δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να γιορτάσουμε αυτή τη συνεργασία με την Corio, έναν κολοσσό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

«Έχουμε ήδη 33 GW υπεράκτιων αιολικών έργων στα ανοικτά των ακτών του λιμανιού Açu με άδεια από την Ibama (το Βραζιλικό Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και Ανανεώσιμων Φυσικών Πόρων).

Περίπου το 35% ενός αιολικού έργου είναι υλικοτεχνικό, επομένως αυτό καθιστά το λιμάνι του Açu με την εξαιρετική υποδομή του μια ασυναγώνιστη λύση για την εγκατάσταση αυτών των αιολικών πάρκων».

Η Corio αναπτύσσει το προτεινόμενο χαρτοφυλάκιο 6 GW υπεράκτιων αιολικών έργων σταθερού πυθμένα στη Βραζιλία μαζί με τη Servtec, μια κορυφαία εταιρεία παραγωγής ενέργειας που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ίδρυση της χερσαίας αιολικής βιομηχανίας της χώρας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης