Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Κίνα αυξάνει τις τιμές της βενζίνης και του ντίζελ εν μέσω ανόδου του αργού πετρελαίου

Η Κίνα αυξάνει τις τιμές της βενζίνης και του ντίζελ εν μέσω ανόδου  του αργού πετρελαίου

Οι τιμές λιανικής της βενζίνης θα αυξηθούν κατά 27,60 δολάρια   ανά τόνο και οι τιμές του ντίζελ θα αυξηθούν κατά 27 δολάρια

 

Η Κίνα αυξάνει από την Τετάρτη τις λιανικές τιμές της βενζίνης και του ντίζελ για να αντικατοπτρίζει την πρόσφατη αύξηση στις διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua την Τρίτη σύμφωνα με το Oil Price.

 Από τις 17 Απριλίου, οι τιμές λιανικής της βενζίνης θα αυξηθούν κατά 27,60 δολάρια (200 κινεζικά γιουάν) ανά τόνο και οι τιμές του ντίζελ θα αυξηθούν κατά 27 δολάρια (195 γιουάν) ανά τόνο, σύμφωνα με απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας (NDRC).

Σύμφωνα με τον ισχύοντα μηχανισμό τιμολόγησης για τις λιανικές τιμές των καυσίμων, η Κίνα προσαρμόζει τακτικά τις τιμές της βενζίνης και του ντίζελ με τις αλλαγές στις διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου.

Διατήρηση παραγωγής

 Τα διυλιστήρια πετρελαίου της Κίνας, καθώς και οι μεγαλύτερες κρατικά ελεγχόμενες εταιρείες πετρελαίου – China National Petroleum Corporation (CNPC), China Petrochemical Corporation, ή Sinopec, και China National Offshore Oil Corporation (CNOOC) – έχουν κατευθυνθεί από τον κινεζικό οργανισμό οικονομικού σχεδιασμού για τη διατήρηση της παραγωγής πετρελαίου και τη διευκόλυνση της μεταφοράς για την εξασφάλιση σταθερών προμηθειών.

Καθώς οι βασικοί δείκτες  ενισχύθηκαν φέτος, η Κίνα έχει ήδη αυξήσει τις τιμές λιανικής της βενζίνης και του ντίζελ αρκετές φορές μέχρι στιγμής το 2024. Η τελευταία αύξηση σημειώθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, καθώς το Brent αυξήθηκε στα 90 δολάρια το βαρέλι.

 Νωρίτερα φέτος, η China National Petroleum Corporation προέβλεψε ότι η ζήτηση προϊόντων πετρελαίου στη χώρα θα μπορούσε να κορυφωθεί μέχρι το επόμενο έτος, λόγω της προόδου της ενεργειακής μετάβασης. Συγκεκριμένα, η ζήτηση για καύσιμα φαίνεται ότι αρχίζει να μειώνεται από το 2030, δήλωσε το Οικονομικό και Τεχνολογικό Ερευνητικό Ινστιτούτο της CNPC. Ωστόσο, τα καύσιμα που προέρχονται από πετρέλαιο θα παραμείνουν τα πιο χρησιμοποιούμενα μέχρι το 2035.

 Η ζήτηση πετρελαίου, εν τω μεταξύ, έσπασε ένα ακόμη ρεκόρ πέρυσι και φαίνεται να παραμένει ισχυρή και φέτος εν μέσω ενδείξεων επιτάχυνσης της οικονομικής δραστηριότητας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της CNPC, η ζήτηση πετρελαίου στην Κίνα πέρυσι αυξήθηκε κατά 11,5% σε ετήσια βάση, με τη ζήτηση προϊόντων πετρελαίου να αυξάνεται κατά 9,5%.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης