Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραιτήθηκε ο Ισραηλινός επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Στρατού

Παραιτήθηκε ο Ισραηλινός επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Στρατού
Στην επιστολή παραίτησής του, ο Χαλίβα αναγνωρίζει κρίσιμο κενό πληροφοριών υπό την ηγεσία του - Στις 7 Οκτωβρίου η Χαμάς εισέβαλε σε ισραηλινά εδάφη χωρίς να αντιμετωπίσει ουσιαστική αντίσταση
Την παραίτησή του υπέβαλε ο επικεφαλής του σώματος πληροφοριών του στρατού του Ισραήλ, Ααρών Χαλίβα.

Πρόκειται για την πρώτη παραίτηση υψηλόβαθμου αξιωματούχου που συνδέεται με την αποτυχία των ενόπλων δυνάμεων να αποτρέψουν την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς, κατά την οποία σκοτώθηκαν περίπου 1.200 άνθρωποι και αιχμαλωτίστηκαν ως όμηροι ακόμη 250, σύμφωνα με τις αρχές του Ισραήλ. Μετά την επίθεση, το Ισραήλ ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 34.000 ανθρώπων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Αποδεκτή η παραίτηση

Ο Χαλίβα είχε δηλώσει πέρυσι πως αποδέχεται την ευθύνη για τις αποτυχίες των υπηρεσιών πληροφοριών, οι οποίες επέτρεψαν την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου εναντίον του Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο αρχηγός του στρατιωτικού επιτελείου αποδέχτηκε το αίτημα του Χαλίβα να παραιτηθεί και τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του.

Όπως αναφέρει το Associated Press, η παραίτησή του θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για περισσότερες αλλαγές προσώπων στην υπηρεσία πληροφοριών του στρατού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης