Equinor: Αιδιόδοξη για το ενδιαφέρον των επενδυτών για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο των ΗΠΑ

Equinor: Αιδιόδοξη για το ενδιαφέρον των επενδυτών για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο των ΗΠΑ

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης ανέθεσε τον Φεβρουάριο στο έργο μια νέα σύμβαση αγοράς ενέργειας

 

Η νορβηγική Equinor είναι σίγουρη ότι θα βρει επενδυτή για το προγραμματισμένο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Empire Wind 1 στη Νέα Υόρκη, μετά από μια νέα συμφωνία ενέργειας που βελτίωσε τα οικονομικά του έργου, ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη.

Οι αρχές της πολιτείας της Νέας Υόρκης τον Φεβρουάριο ανέθεσαν στο έργο μια νέα σύμβαση αγοράς ενέργειας υπό όρους, αντικαθιστώντας μια προηγούμενη συμφωνία που δεν ήταν πλέον ανταγωνιστική λόγω του αυξανόμενου κόστους κατασκευής, των υψηλότερων επιτοκίων και των εμπλοκών της αλυσίδας εφοδιασμού.

Η Equinor ήταν χαρούμενη που έλαβε το νέο συμβόλαιο, το οποίο άλλαξε σημαντικά τα οικονομικά του έργου, είπε στους αναλυτές ο CFO Torgrim Reitan την Πέμπτη.
«Το 2024 είναι το έτος κατάργησης του κινδύνου για το έργο Empire Wind 1 στη Νέα Υόρκη και προχωράμε», είπε.
Η εταιρεία σχεδιάζει να πουλήσει μερίδιο σε έναν νέο συνεργάτη για να μειώσει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες, με τον Reitan να λέει ότι υπάρχει "ένα ευρύ σύνολο πιθανών ενδιαφερομένων".
Θα αφορά τη δεύτερη φάρμα για το Empire Wind 1, αφού η Equinor νωρίτερα φέτος χώρισε τους δρόμους της με τον προηγούμενο συνεργάτη της BP .

Η Equinor θα αποκαλύψει την τιμή της νέας της σύμβασης με τη Νέα Υόρκη μόλις υπογραφεί.
Η Equinor επέλεξε Vestas 15 μεγαβάτ (MW) ανεμογεννήτριες για το έργο, μια δοκιμασμένη τεχνολογία, είπε ο Reitan.
«Αισθανόμαστε σίγουροι για την υλοποίηση αυτού», πρόσθεσε.
Το σχόλιο του Reitan ακολούθησε την είδηση ​​την περασμένη εβδομάδα ότι η Νέα Υόρκη είχε απορρίψει συμβόλαια για τρία άλλα έργα που ήλπιζαν να χρησιμοποιούν ανεμογεννήτριες 18 MW, καθώς ο επιλεγμένος κατασκευαστής, GE Vernova, είχε αποφασίσει να μην παράγει αυτές τις ανεμογεννήτριες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης