Διεθνή

Οι Φιλελεύθεροι της ΕΕ ενάντια στη 2η θητεία της φον ντερ Λάιεν λόγω κλιματικών

Οι Φιλελεύθεροι της ΕΕ ενάντια στη 2η θητεία της φον ντερ Λάιεν λόγω κλιματικών

Θεωρούν «εξαιρετικά κακή» την απόδοση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο ζήτημα του κλίματος και όχι μόνο

Η απόδοση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ως Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επικρίθηκε από την επικεφαλής υποψήφια για τη Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE), Μαρί-Αγκνες Στρακ-Ζίμερμαν, το Σάββατο 27 Απριλίου, επικαλούμενη την κανονιστική πολιτική για το κλίμα και τις κακές βαθμολογίες αποδοχής μεταξύ των επιχειρήσεων.

Μιλώντας στο Euractiv στο περιθώριο της διήμερης συνέλευσης του γερμανικού κόμματος φιλελεύθερου συνασπισμού FDP στο Βερολίνο, η Στρακ-Ζίμερμαν αμφισβήτησε την ψήφο για μια δεύτερη θητεία της φον ντερ Λάιεν.


Προβλήματα με τις επιχειρήσεις

«Νομίζω ότι η απόδοσή της είναι εξαιρετικά κακή», είπε ο Strack-Zimmermann (μέλος του FDP που παρουσιάστηκε επίσημα τον περασμένο μήνα ως η επικεφαλής υποψήφιος του ALDE στην εκλογική κούρσα για τη φιλελεύθερη πλατφόρμα «Ανανέωσε την Ευρώπη τώρα»).

«Όταν το 95% όλων των γερμανικών εταιρειών λένε ότι έχουν προβλήματα με τη γραφειοκρατία στις Βρυξέλλες, αυτό λέει στην πραγματικότητα πολλά», είπε επικαλούμενη έρευνα του γερμανικού επιχειρηματικού επιμελητηρίου DIHK που διαπίστωσε ότι μόνο το 5% των εταιρειών είδαν τις ευρωπαϊκές επιχειρηματικές συνθήκες να βελτιώνονται τα τελευταία 5 χρόνια.

 

Περιοριστικές πολιτικές για το κλίμα

Η Στρακ-Ζίμερμαν επιτέθηκε επίσης στις πολιτικές της φον ντερ Λάιεν για το κλίμα, τις οποίες θεώρησε πολύ περιοριστικές.

Δεν έχουν «δείξει κανένα ενδιαφέρον για τις εταιρείες, ειδικά τις ΜΜΕ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να εκλέξουμε κάποιον που χρησιμοποιώντας μόνο το παράδειγμα των κινητήρων εσωτερικής καύσης, ζητούσε διαρκώς απαγόρευση, αλλά λέει 2 μήνες πριν από τις εκλογές: Θα το σκεφτούμε ξανά», πρόσθεσε.

Ενώ τα ενημερωμένα πρότυπα CO2 για αυτοκίνητα, τα οποία θα απαγόρευαν εκ των πραγμάτων τα νέα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης από το 2035, προτάθηκαν υπό την εποπτεία της φον ντερ Λάιεν ως Προέδρου της Επιτροπής και εγκρίθηκαν τον Μάρτιο του περασμένου έτους, το κόμμα της CDU ζήτησε πρόσφατα να «καταργηθεί» η πολιτική στο προεκλογικό της μανιφέστο της ΕΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης