Ενέργεια

Υποχωρεί το πετρέλαιο μετά την ανακοίνωση της Χαμάς για την κατάπαυση του πυρός

Υποχωρεί το πετρέλαιο  μετά την ανακοίνωση της Χαμάς για την κατάπαυση του πυρός
Νωρίτερα, ο στρατός του Ισραήλ άρχισε να μετακινεί πολίτες από τη Ράφα
Το West Texas Intermediate διαπραγματευόταν κοντά στα 78 δολάρια το βαρέλι, και μάλιστα για λίγο γύρισε στο κόκκινο μέσα στη μέρα, μετά τη δήλωση της Χαμάς σχετικά με την πρόταση για κατάπαυση πυρός με το Ισραήλ.
 
Παρόλα αυτά, η άνοδος στηρίζει το αργό. Η Σαουδική Αραβία έδειξε πρόσφατα εμπιστοσύνη στη ζήτηση αυξάνοντας τις τιμές για την Ασία και τα τεχνικά μέτρα σηματοδοτούν ότι η βουτιά της περασμένης εβδομάδας ήταν υπερβολική.
 
«Οι έμποροι περιμένουν την επιβεβαίωση από το Ισραήλ προτού διαπραγματευτούν τον τίτλο», δήλωσε η Rebecca Babin, ανώτερη έμπορος ενέργειας στην CIBC Private Wealth. «Μια κατάπαυση του πυρός πιθανότατα θα προκαλέσει πτώση του αργού κατά 2 έως 3 δολάρια» το βαρέλι ενώ «πάνω από 7 δολάρια πριμοδότησης γεωπολιτικού κινδύνου έχουν αποσυρθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς η σύγκρουση απέφυγε την περαιτέρω κλιμάκωση».
 
Το πετρέλαιο έχει αυξηθεί περισσότερο από 9% φέτος, με τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στο Ισραήλ και τη Γάζα, κυρίως τις διαταραχές στη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα, να συγκαταλέγονται στους βασικούς παράγοντες. 
 
Νωρίτερα, ο στρατός του Ισραήλ άρχισε να μετακινεί πολίτες από τη Ράφα, ένα πιθανό προοίμιο της αναμενόμενης επίθεσης στην πόλη της Γάζας.
 
Εν τω μεταξύ, ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του αναμένεται ευρέως να συνεχίσουν τις περικοπές της προσφοράς κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την εμφάνιση πλεονάσματος. Οι ουραγοί της ομάδας, το Ιράκ και το Καζακστάν, έχουν περιγράψει σχέδια για το πώς θα περιορίσουν τις ροές για να αντισταθμίσουν την παραγωγή πάνω από τις ποσοστώσεις τους νωρίτερα μέσα στο έτος.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης