Ενέργεια

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

Μειώθηκαν κατά δύο σε 603 την εβδομάδα έως τις 10 Μαΐου, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2022

 

Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας μείωσαν αυτή την εβδομάδα τον αριθμό των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου που λειτουργούν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes την Παρασκευή.

Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης της μελλοντικής παραγωγής, μειώθηκε κατά δύο σε 603 την εβδομάδα έως τις 10 Μαΐου, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2022.

Σύμφωνα με τα στοιχέια οι εξέδρες πετρελαίου μειώθηκαν κατά τρεις σε 496 αυτή την εβδομάδα, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο, ενώ οι εξέδρες φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά μία στις 103.
Στο Τέξας, οι drillers μείωσαν τον αριθμό των γεωτρύπανων που λειτουργούν αυτήν την εβδομάδα κατά τρια, αφήνοντας 289 ενεργές εξέδρες, που ήταν οι περισσότερες σε οποιαδήποτε πολιτεία, αλλά το χαμηλότερο επίπεδο στο Τέξας από τον Φεβρουάριο του 2022. Η πολιτεία με τις δεύτερες σε σειρά πλατφόρμες που λειτουργούν είναι το Νέο Μεξικό με 109.
Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου μειώθηκε περίπου κατά 20% το 2023 μετά από άνοδο κατά 33% το 2022 και 67% το 2021, λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, του υψηλότερου κόστους εργασίας και εξοπλισμού από τον εκτοξευόμενο πληθωρισμό και καθώς οι εταιρείες επικεντρώθηκαν στην αποπληρωμή χρέους και την ενίσχυση των αποδόσεων των μετόχων αντί να αυξηθεί η παραγωγή.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν περίπου κατά 9% μέχρι στιγμής το 2024, αφού μειώθηκαν κατά 11% το 2023. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου των ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, μειώθηκαν περίπου 10% μέχρι στιγμής το 2024 μετά από βουτιά 44% το 2023.


Ενίσχυση παραγωγής

Αυτή η αύξηση στις τιμές του πετρελαίου θα πρέπει να ενθαρρύνει τους drillers να ενισχύσουν την παραγωγή αργού στις ΗΠΑ. Η κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα, ωστόσο, μείωσε ελαφρώς τις προοπτικές παραγωγής της για φέτος στα 13,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd), το οποίο εξακολουθεί να είναι υψηλότερο επίπεδο από το ρεκόρ των 12,9 εκατομμυρίων το 2023. Προέβλεψε ελαφρώς μεγαλύτερη παραγωγή 13,7 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα το 2025.
Η Occidental Petroleum ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι αναμένει να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου στη λεκάνη της Permian το δεύτερο εξάμηνο του 2024, με τα κέρδη στην αποτελεσματικότητα να επιτρέπουν στην εταιρεία να μειώσει τον αριθμό των γεωτρύπανων στο κορυφαίο κοίτασμα πετρελαίου των ΗΠΑ.
Η πτώση των τιμών του φυσικού αερίου σε χαμηλά 3-1/2 έτους τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο έχει ήδη αναγκάσει αρκετούς παραγωγούς να μειώσουν τις δαπάνες και να μειώσουν τις δραστηριότητες γεώτρησης, γεγονός που θα οδηγήσει σε πτώση της παραγωγής φυσικού αερίου των ΗΠΑ στα 103,0 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (bcfd) 2024 από ένα ρεκόρ 103,8 bcfd το 2023, σύμφωνα με την ΕΙΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης