Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΗΠΑ: Διευκόλυνση των επενδύσεων στις ΑΠΕ με νέα καθοδήγηση του IRA

ΗΠΑ: Διευκόλυνση των επενδύσεων στις ΑΠΕ με νέα καθοδήγηση του IRA

Στόχος είναι η παροχή σαφήνειας και βεβαιότητας στους φορολογούμενους για την απορρόφηση του μπόνους   

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων (IRS) εξέδωσε πρόσθετη καθοδήγηση σχετικά με το επίδομα εγχώριου περιεχομένου του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA), που αποτελεί μέρος της οικονομικής στρατηγικής του Προέδρου Μπάιντεν για την ενίσχυση της παραγωγής και της παραγωγής σιδήρου και χάλυβα της χώρας, καθώς και την οικονομία της καθαρής ενέργειας.

Σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας (DOE), σύμφωνα με ανακοίνωση της 16ης Μαϊου, ο στόχος του Υπουργείου Οικονομικών με τη δημοσίευση της καθοδήγησης είναι να παρέχει στους φορολογούμενους σαφήνεια και βεβαιότητα για να διευκολύνει την απορρόφηση της παροχής μπόνους και να ξεκλειδώσει τις επενδύσεις στην αμερικανική καθαρή ενέργεια.

 

Προϋποθέσεις απόκτησης μπόνους

Το μπόνους εγχώριου περιεχομένου ισχύει για εγκαταστάσεις και έργα που κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας τις απαιτούμενες ποσότητες εγχώριας παραγωγής χάλυβα, σιδήρου και κατασκευασμένων προϊόντων.

Βάσει του νόμου, ένα ελάχιστο απαιτούμενο από ποσοστό του κόστους των κατασκευασμένων προϊόντων και των εξαρτημάτων μιας εγκατάστασης πρέπει να εξορύσσεται, να παράγεται ή να κατασκευάζεται στις ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο της πίστωσης φόρου παραγωγής για καθαρή ενέργεια, οι εγκαταστάσεις που πληρούν τις απαιτήσεις εγχώριου περιεχομένου λαμβάνουν μπόνους 10%.

Στο πλαίσιο της Έκπτωσης Φόρου Επενδύσεων για την καθαρή ενέργεια, τα έργα που πληρούν την απαίτηση εγχώριου περιεχομένου λαμβάνουν μπόνους έως και 10%.

 

Απαιτήσεις για την επιλεξιμότητα των έργων

Τα έργα είναι επιλέξιμα για την πλήρη αξία του μπόνους μόνο εάν πληρούν την απαίτηση εγχώριου περιεχομένου και μία από τις ακόλουθες απαιτήσεις:

1) το έργο έχει μέγιστη καθαρή παραγωγή ενέργειας μικρότερη από 1 MW.

2) η κατασκευή του έργου ξεκίνησε πριν από τις 29 Ιανουαρίου 2023.

3) το έργο ικανοποιεί τις επικρατούσες απαιτήσεις μισθού και μαθητείας του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού.

«Η νέα καθοδήγηση παρέχει σημαντική σαφήνεια και βεβαιότητα σχετικά με την καταλληλότητα για το μπόνους εγχώριου περιεχομένου.

Για να βοηθήσει τους φορολογούμενους να καθορίσουν εάν πληρείται το ελάχιστο ποσοστό του κόστους των κατασκευασμένων προϊόντων και εξαρτημάτων των κατασκευασμένων προϊόντων, αυτή η ειδοποίηση δημιουργεί ένα νέο εκλεκτικό ασφαλές λιμάνι που δίνει στους προγραμματιστές καθαρής ενέργειας τη δυνατότητα να βασίζονται σε προεπιλογή που παρέχεται από το DOE για ένα εξαντλητικό σύνολο κατασκευασμένων προϊόντων και των συστατικών τους.

Αυτό το ασφαλές λιμάνι είναι αντί της λήψης άμεσων πληροφοριών κόστους από τους προμηθευτές. Η καθοδήγηση τροποποιεί επίσης την ανακοίνωση του περασμένου Μαΐου για να προσθέσει περισσότερες ταξινομήσεις ασφαλών λιμανιών, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης τεχνολογιών υδροηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για να παρέχει σαφήνεια για την ηλιακή ενέργεια στον τελευταίο όροφο», όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

 

Εξέταση επιλογών για την προώθηση του στόχου του IRA

Το Υπουργείο Οικονομικών γνωστοποίησε ότι και η IRS συνεχίζουν να εξετάζουν τα σχόλια των ενδιαφερομένων και σχεδιάζουν να εκδίδουν περαιτέρω οδηγίες εγχώριου περιεχομένου για την αντιμετώπιση ζητημάτων που δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής αυτής της καθοδήγησης, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης περαιτέρω τομέων, συμπεριλαμβανομένης της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, στο νέο εκλεκτικό ασφαλές λιμάνι και της έκδοσης προτεινόμενων κανόνων για έργα που χρησιμοποιούν προαιρετική αμοιβή (μερικές φορές αναφέρεται ως άμεση αμοιβή).

Ειδικότερα, το Υπουργείο Οικονομικών και η IRS, με το DOE και άλλους φορείς, συνεχίζουν να αξιολογούν πιθανές επιλογές για την προώθηση του στόχου του IRA για παροχή κινήτρων στην παραγωγή ηλιακών στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ηλιακών πλακιδίων.

 

Δηλώσεις για το στόχο του IRA

Ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ τοποθετήθηκαν για τις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση σχετικά με την προώθηση του στόχου του IRA.

«Οι Αμερικανοί εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις έχουν δεσμευτεί να διασφαλίσουν ότι η οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών θα επωφεληθεί από την παγκόσμια μετάβαση στην καθαρή ενέργεια.

Γι’ αυτό, αυτά τα κίνητρα για να φέρουν την παραγωγή καθαρής ενέργειας στην Αμερική, ξεκινούν τις επενδύσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Η σημερινή καθοδήγηση παρέχει σημαντική σαφήνεια στις εταιρείες και απλοποιεί τη διαδικασία.

Αυτό θα βοηθήσει τις εταιρείες να κάνουν περισσότερες επενδύσεις καθαρής ενέργειας χρησιμοποιώντας εξοπλισμό κατασκευής ΗΠΑ, δημιουργώντας νέες επιχειρήσεις για τους κατασκευαστές και δημιουργώντας περισσότερες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Wally Adeyemo (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ).

 

Ο John Podesta (Ανώτερος Σύμβουλος του Προέδρου για τη Διεθνή Πολιτική για το Κλίμα), πρόσθεσε:

«Το επίδομα εγχώριου περιεχομένου του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού είναι ένα κρίσιμο εργαλείο για επενδύσεις σε Αμερικανούς εργαζόμενους και αμερικανικές επιχειρήσεις.

Η σημερινή νέα προσέγγιση για το ασφαλές λιμάνι θα διευκολύνει περισσότερες εταιρείες να επωφεληθούν από αυτό το ισχυρό κίνητρο και να υποστηρίξουν καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης