Ενέργεια

ΗΠΑ: Πάνω από 226.000 καταναλωτές χωρίς ρεύμα μετά τις καταιγίδες στο Τέξας

ΗΠΑ: Πάνω από 226.000 καταναλωτές χωρίς ρεύμα μετά τις καταιγίδες στο Τέξας

 Υπήρχαν επίσης πάνω από 44.000 πελάτες χωρίς ρεύμα στην Οκλαχόμα και το Κάνσας λόγω καταιγίδων το Σαββατοκύριακο

 

Περισσότερα από 226.000 σπίτια και επιχειρήσεις στο Τέξας παρέμειναν χωρίς ρεύμα το πρωί της Δευτέρας μετά τις καταιγίδες που έπληξαν την περιοχή την περασμένη εβδομάδα και το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με μετεωρολόγους και στοιχεία του PowerOutage.us.

Αυτό είναι μικρότερο από πάνω από 946.000 πελάτες χωρίς υπηρεσία στο Τέξας, τη Λουιζιάνα και τον Μισισιπή το πρωί της Παρασκευής.
Επιπλέον, σε διακοπές από καταιγίδες στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στο Τέξας και σε άλλες πολιτείες του Κόλπου, υπήρχαν επίσης πάνω από 44.000 πελάτες χωρίς ρεύμα στην Οκλαχόμα και το Κάνσας λόγω καταιγίδων το Σαββατοκύριακο.

Καταιγίδες με ανέμους τυφώνας και έπληξαν την περιοχή του Χιούστον την Πέμπτη, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους, σπάζοντας παράθυρα από πολυώροφα κτίρια και αφήνοντας περίπου 800.000 πελάτες χωρίς ρεύμα, καθώς μεγάλο μέρος της πόλης βυθίστηκε στο σκοτάδι, δήλωσε ο δήμαρχος.
Η ενεργειακή εταιρεία του Τέξας CenterPoint Energy έχει αυτήν τη στιγμή τις περισσότερες διακοπές με περίπου 224.000 πελάτες στην περιοχή του Χιούστον, σύμφωνα με το PowerOutage.us.

Το CenterPoint ανέφερε σε ανακοίνωση την Κυριακή ότι "παραμένει σε καλό δρόμο για να ολοκληρωθεί ουσιαστικά με την αποκατάσταση μέχρι την Τετάρτη το απόγευμα".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης