Μνημόνιο συνεργασίας της Hy2gen με την OCE για παραγωγή υδρογόνου από ΑΠΕ

Μνημόνιο συνεργασίας της Hy2gen με την OCE για παραγωγή υδρογόνου από ΑΠΕ

Στόχος είναι ο εντοπισμός, η αξιολόγηση και η ανάπτυξη ευνοϊκών τοποθεσιών για την τροφοδοσία της παραγωγής ανανεώσιμων πηγών καυσίμων της εταιρείας

Η εταιρεία ανάπτυξης πράσινου υδρογόνου Hy2gen υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης (MoU) με την υπεράκτια εταιρεία ανάπτυξης αιολικής ενέργειας Ocean Connect Energy (OCE) για τη διερεύνηση της παραγωγής υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές και συγκεκριμένα από υπεράκτια αιολική ενέργεια.

Το MoU επισημοποιεί μια συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών για τον εντοπισμό, την αξιολόγηση και την ανάπτυξη ευνοϊκών τοποθεσιών για την τροφοδοσία της παραγωγής ανανεώσιμων πηγών καυσίμων της Hy2gen από την υπεράκτια παραγωγή αιολικής ενέργειας σε κλίμακα γιγαβάτ που αναπτύσσει η OCE στις ΗΠΑ και παγκοσμίως.

Η Hy2gen USA και οι ειδικοί στην αιολική ενέργεια, OCE, σχημάτισαν μια ομάδα εργασίας 10 μηνών για τον εντοπισμό και την ωρίμανση υπεράκτιων περιοχών αιολικής ενέργειας υψηλής χωρητικότητας όπου η ανάπτυξη έργων μπορεί να καθυστερήσει λόγω περιορισμένης μεταφοράς δικτύου, χαμηλής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας ή άλλων παραγόντων.


Ο
David White (Πρόεδρος της Hy2gen USA) δήλωσε:

«Όπου η παραγωγή ανανεώσιμων πηγών υδρογόνου μπορεί να κατασκευαστεί κοντά στο σημείο διασύνδεσης από την υπεράκτια παραγωγή αιολικής ενέργειας, έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε προβλέψιμη και διαρκή ζήτηση για την ενέργεια.

Αυτό καθιστά την ανάγκη για νέα μεταφορά μέσω δικτύου λιγότερο επιτακτική και την ανάγκη για επενδύσεις σε υποδομές λιγότερο ουσιαστική, επιταχύνοντας παράλληλα την εκτέλεση έργων αιολικής ενέργειας».


Από την πλευρά του ο
Kevin Banister πρόσθεσε (Διευθύνων Σύμβουλος της Ocean Connect Energy) ότι «το ανανεώσιμο υδρογόνο μπορεί να αλλάξει το παράδειγμα του τόπου που αναπτύσσεται ο υπεράκτιος άνεμος».

Η έρευνα αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Hy2gen που περιλαμβάνει το ρυθμιστικό πλαίσιο καθαρού υδρογόνου των Ηνωμένων Πολιτειών που θεσπίστηκε από τον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού του 2022 και τις επακόλουθες κατευθυντήριες γραμμές που αναμένονται από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ καθώς και το ρυθμιστικό πλαίσιο στην ΕΕ.

Η Hy2gen δεσμεύεται να παράγει 100% ανανεώσιμα καύσιμα που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα βιωσιμότητας της βιομηχανίας.

Για την αντιμετώπιση των τριών πυλώνων της προσωρινότητας, της προσθετικότητας και της περιφερειακότητας, που είναι υποχρεωτικοί για την ταξινόμηση των ανανεώσιμων πηγών καυσίμων, η ολοκληρωμένη από κοινού ανάπτυξη έργων υπεράκτιας αιολικής ενέργειας και έργων power-to-X παρέχει μια λύση, είπε η εταιρεία.

Ο Banister είπε: «Με τον υψηλό συντελεστή χωρητικότητας και την ικανότητά του να κατασκευάζεται σε κλίμακα, η υπεράκτια αιολική ενέργεια μπορεί να προσφέρει ένα εξαιρετικό ενεργειακό προφίλ για να καλύψει τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας του επόμενου βασικού στοιχείου της ενεργειακής μετάβασης: την παραγωγή ανανεώσιμων πηγών υδρογόνου.

Αν γίνει σωστά, η σύζευξη των δύο μπορεί να οδηγήσει σε αποτελεσματική ανάπτυξη έργων και κατανομή κεφαλαίων».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης