Ενέργεια

ΗΠΑ: Για 4η σερί εβδομάδα πέφτουν οι τιμές της βενζίνης

ΗΠΑ: Για 4η σερί εβδομάδα πέφτουν οι τιμές της βενζίνης
Οι καιρικές συνθήκες, ειδικά εν όψει των αναμενόμενων τυφώνων, θα μπορούσαν να θέσουν κάποια εμπόδια στη συνεχή μείωση των τιμών της βενζίνης
Οι τιμές στην αντλία των ΗΠΑ μειώνονται για τέταρτη σερί εβδομάδα, πέφτοντας άλλα 3,5 σεντς αυτή την εβδομάδα, στα 3,55 δολάρια ανά γαλόνι, σύμφωνα με το GasBuddy, το οποίο επικαλείται το Oil Price.

Με βάση τις τιμές στην αντλία πριν από ένα μήνα, ο εθνικός μέσος όρος ανά γαλόνι έχει μειωθεί κατά 12 σεντς, αλλά παραμένει 2,2 σεντς υψηλότερος από την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ ο εθνικός μέσος όρος ανά γαλόνι ντίζελ έχει μειωθεί κατά 3,3 σεντς σε σχέση με την εβδομάδα και κατά 12 σεντς σε ετήσια βάση.

«Τα νέα συνεχίζουν να είναι καλά για τους αυτοκινητιστές ενόψει του Memorial Day, με τις τιμές της βενζίνης να μειώνονται και πάλι, καθιστώντας τις τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες μείωσης του εθνικού μέσου όρου, καθώς πλησιάζουμε στην έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου οδήγησης», έγραψε τη Δευτέρα ο Patrick De Haan, επικεφαλής της ανάλυσης πετρελαίου στο GasBuddy, υποδεικνύοντας ότι μπορεί να υπάρξουν και άλλα καλά νέα, με το GasBuddy να δημοσιεύει σήμερα (21/5) τις καλοκαιρινές προβλέψεις του.

Οι καιρικές συνθήκες, ειδικά εν όψει των αναμενόμενων τυφώνων, θα μπορούσαν να θέσουν κάποια εμπόδια στη συνεχή μείωση των τιμών της βενζίνης, ενώ η συντήρηση των διυλιστηρίων και οι γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή θα μπορούσαν επίσης να διαταράξουν τις προβλέψεις.

Η υπόθεση Ραϊσί

Οι τιμές του πετρελαίου ανέκαμψαν την περασμένη εβδομάδα ως επί το πλείστον- ωστόσο, ο επιβεβαιωμένος θάνατος του Ιρανού προέδρου και του υπουργού Εξωτερικών σε συντριβή ελικοπτέρου την Κυριακή κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν θα μπορούσε ενδεχομένως να δώσει ώθηση στις τιμές του πετρελαίου, ανάλογα με την αιτία της συντριβής και το τι θα επακολουθήσει.

Τη Δευτέρα (20/5) πάντως, το αργό τύπου Brent διαπραγματευόταν με πτώση 0,2% στα 83,96 δολάρια, ενώ το WTI διαπραγματευόταν με άνοδο 0,1% στα 80,07 δολάρια, παλεύοντας να διατηρηθεί μια μονάδα πάνω από το όριο των 80 δολαρίων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης