Sungrow και Nofar αναπτύσσουν έργο BESS 230 MWh στην Γερμανία

Sungrow και Nofar αναπτύσσουν έργο BESS 230 MWh στην Γερμανία

Η συμφωνία φανερώνει το στόχο της χώρας για εγκατάσταση ηλιακών φωτοβολταϊκών 215 GW έως το 2030

Η Sungrow (εταιρεία Inverter και BESS) υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία ανάπτυξης Nofar Energy για ένα έργο 230 MWh στη Σαξονία-Άνχαλτ της Γερμανίας.

Η Sungrow που εδρεύει στην Κίνα, θα παρέχει την τεχνολογία PowerTitan2.0 του συστήματος αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας (BESS) η οποία ενσωματώνει σύστημα μετατροπής ισχύος 2,5 MW (PCS) και 5 MWh αποθήκευσης ενέργειας ανά μονάδα, για το έργο στο Stendal.

Το σύστημα 116,5 MW/230 MWh αναπτύσσεται από την Nofar Energy με έδρα το Ισραήλ.

Αν και δεν δόθηκε ημερομηνία στοχευμένης εμπορικής λειτουργίας (COD), η υπογραφή συμφωνίας προμήθειας BESS μεταξύ των δύο εταιρειών δείχνει ότι η κατασκευή είναι πιθανό να ξεκινήσει σύντομα.

Είναι παρόμοιο σε μέγεθος με ένα έργο 238 MWh στο οποίο η εταιρεία τεχνολογίας BESS και προγραμματιστής-διαχειριστής Eco Stor ξεκίνησε πρόσφατα την κατασκευή στο Schleswig-Holstein, ένα από τα πολλά που πρόσφατα διεκδικήθηκε ως το μεγαλύτερο στη Γερμανία.

Η Γερμανία έχει έναν τεράστιο στόχο εγκατάστασης ηλιακών φωτοβολταϊκών 215 GW έως το 2030, γεγονός που προκαλεί ταυτόχρονη άνοδο στις εγκαταστάσεις BESS, με 62 GW/109 GWh αθροιστικών εγκαταστάσεων που προβλέπει το BloombergNEF.

Η Sungrow είναι μεταξύ των μεγαλύτερων παρόχων BESS παγκοσμίως και κάνει μεγάλη ώθηση στην αναπτυσσόμενη αγορά της ηπειρωτικής Ευρώπης σε κλίμακα δικτύου (συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας), όπως αναλύθηκε πρόσφατα από το Energy-Storage.news.

Εν τω μεταξύ, η Nofar Energy έχει αναπτύξει έργα BESS στον οικιακό χλοοτάπητα. Παρότι εισήλθε στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου με ένα έργο μεγάλης κλίμακας το 2021, έκτοτε έχει σχηματίσει μια κοινοπραξία Atlantic Green για τη χώρα αυτή, η οποία πρόσφατα ενεργοποίησε το πρώτο της BESS.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης