Ενέργεια

ΕΙΑ: Αύξηση 2% στην παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ φέτος

ΕΙΑ: Αύξηση 2% στην παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ φέτος
Η EIA βλέπει ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου των ΗΠΑ θα ανέλθει κατά μέσο όρο σε 13,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2025
Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ (EIA) δημοσίευσε σήμερα (12/6) τις προοπτικές του ενεργειακού κλάδου για το 2024 και 2025.

Σύμφωνα με το Oil Price, η EIA αναμένει ότι η αμερικανική παραγωγή αργού πετρελαίου θα ανέλθει κατά μέσο όρο σε 13,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (b/d) το 2024 -μια αύξηση 2% σε σχέση με τα επίπεδα του 2023.

Η EIA βλέπει ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου των ΗΠΑ θα ανέλθει κατά μέσο όρο σε 13,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2025.

Η αύξηση της παραγωγής θα καθοδηγείται από το κοίτασμα Permian, αλλά και το Eagle Ford.

Αυτές οι εκτιμήσεις περί της παραγωγής παραμένουν αμετάβλητες σε σύγκριση με την αντίστοιχη πρόβλεψη της ΕΙΑ τον Μάιο.

Εν τω μεταξύ, τα εβδομαδιαία στοιχεία για την παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ που δημοσιεύονται από την ΕΙΑ διατηρούν κατά μέσο όρο τα 13,1 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τις τελευταίες δώδεκα εβδομάδες.

Για την παγκόσμια παραγωγή

Για τις προοπτικές της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου, η EIA θεωρεί ότι ο ΟPEC+ θα τηρήσει σε μεγάλο βαθμό τους στόχους παραγωγής που ανακοίνωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Ενώ ο οργανισμός επέκτεινε τις περικοπές της παραγωγής του, «η προσδοκία μας είναι ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου θα ακολουθήσει αυτούς τους νέους στόχους μέχρι το 2025. Εκείνη τη στιγμή, αναμένουμε ότι ορισμένοι παραγωγοί του ΟPEC+ θα διατηρήσουν την παραγωγή κάτω από τους στόχους, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τη συσσώρευση παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου», αναφέρει η EIA στην έκθεσή της.

Ενώ οι προβλέψεις για την παραγωγή αργού πετρελαίου παρέμειναν σταθερές, οι προβλέψεις για την τιμολόγηση δεν παρέμειναν. Όσον αφορά τις τιμές, η EIA προβλέπει τώρα ότι οι τιμές του αργού πετρελαίου τύπου Brent θα είναι κατά μέσο όρο 84 δολάρια ανά βαρέλι το 2024, από 82 δολάρια ανά βαρέλι κατά μέσο όρο το 2023 και 101 δολάρια ανά βαρέλι το 2022.

Η προηγούμενη έκθεση της EIA προέβλεπε για το 2024 τιμές spot του Brent στα 88 δολάρια.

Για το επόμενο έτος, η EIA διατήρησε την πρόβλεψή της για την τιμή του brent σταθερά στα 85 δολάρια ανά βαρέλι.

Για το φυσικό αέριο

Όσον αφορά το φυσικό αέριο, η έκθεση προβλέπει ότι οι τιμές spot του φυσικού αερίου Henry Hub θα είναι κατά μέσο όρο 2,50 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (MMBtu) το 2024 - σταθερές στα επίπεδα του 2023, αλλά υψηλότερες από τα 2,20 δολάρια/MMBtu που προβλέπονταν για το 2024 τον περασμένο μήνα, με την υπηρεσία να προβλέπει αύξηση της παραγωγής φυσικού αερίου που διατίθεται στην αγορά των ΗΠΑ κατά 2% το επόμενο έτος.

Για το 2025, η EIA προβλέπει 3,20 δολάρια/MMBtu για το καύσιμο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης