Ενέργεια & Αγορές

Αυξημένα τα αποθέματα καυσίμων λέει η Ρωσία - Δεν υπάρχουν ελλείψεις

Αυξημένα τα αποθέματα καυσίμων λέει η Ρωσία - Δεν υπάρχουν ελλείψεις

Τα αποθέματα βενζίνης έχουν αυξηθεί κατά 3% από την αρχή του έτους και του ντίζελ αυξήθηκαν κατά 2% ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου Ενέργειας

 

Η ρωσική αγορά καυσίμων είναι ισορροπημένη, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και ντίζελ έχουν αυξηθεί από την αρχή του έτους, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Ενέργειας την Τρίτη, εν μέσω ανησυχιών για πιθανές ελλείψεις καυσίμων.
Η Ρωσία, ο μεγαλύτερος θαλάσσιος εξαγωγέας ντίζελ στον κόσμο, παρέτεινε την περασμένη εβδομάδα την απαγόρευση εξαγωγής βενζίνης, με εξαιρέσεις για τους παραγωγούς, για έξι μήνες.
Ο αξιωματούχος, Roman Kabakov, του τμήματος πετρελαίου και φυσικού αερίου του υπουργείου, δήλωσε ότι τα αποθέματα βενζίνης έχουν αυξηθεί κατά 3% από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα σε 2 εκατομμύρια μετρικούς τόνους, ενώ τα αποθέματα ντίζελ αυξήθηκαν κατά 2% σε 3,3 εκατομμύρια τόνους.

Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ελλείψεις καυσίμων στην εγχώρια αγορά.
Επί του παρόντος, οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου επιτρέπεται να εξάγουν βενζίνη, αλλά οι traders και οι μεταπωλητές απαγορεύεται να το κάνουν, σύμφωνα με μέτρο που εφαρμόστηκε αρχικά πριν από σχεδόν ένα χρόνο.
Η αρχική απαγόρευση αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση της απότομης αύξησης των τιμών των καυσίμων χονδρικής και του κινδύνου έλλειψης στην εγχώρια αγορά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης