Επικαιρότητα

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί – Φάμελλος: Να παραιτηθεί η κυβέρνηση

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί – Φάμελλος: Να παραιτηθεί η κυβέρνηση
Τι δήλωσαν οι δυο αρχηγοί των κομμάτων στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή
«Δεν οδήγησε τον κόσμο στους δρόμους, καμιά ξένη δύναμη, κανένα κόμμα … Η αλαζονεία σας οδήγησε τον ελληνικό λαό στις συγκεντρώσεις» ανέφερε με έμφαση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την έναρξη της ομιλίας του επί της πρότασης του κόμματός του για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής που θα εξετάσει ενδεχόμενη τέλεση αδικήματος από τον πρώην υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Χρ. Τριαντόπουλο.

Οι συγκεντρώσεις της προηγούμενης εβδομάδας δεν ήταν απλά μαζικές συγκεντρώσεις του ελληνικού λαού, σε κάθε γωνιά της χώρας. «Είναι μια κραυγή αγωνίας, για όλα αυτά που έχουνε συμβεί τα τελευταία χρόνια. Δεν ήταν εκδηλώσεις μνήμης. Είναι η απαίτηση του ελληνικού λαού, να νικήσει το φως και όχι το σκοτάδι. Να νικήσει η αλήθεια και όχι η συγκάλυψη. Να κερδίσει η δικαιοσύνη και όχι η ατιμωρησία» είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Στον λόγο του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέχισε λέγοντας: Αναρωτηθήκατε γιατί όλα αυτά συμβαίνουν δύο χρόνια μετά την τραγωδία των Τεμπών; Τους οδήγησε σε αυτή την επιλογή η κυρίαρχη αίσθηση ότι το σχέδιο σας, είναι ένα σχέδιο συγκάλυψης, ένα πέπλο ατιμωρησίας, πάνω από τα δικά σας παιδιά. «Επί της ουσίας, ότι κάνατε με το σκάνδαλο των υποκλοπών, πάτε κατά γράμμα να το υλοποιήσετε και στην τραγωδία των Τεμπών. Να μην πληρώσει κανείς. Όμως εδώ, υπάρχουν 57 νεκροί» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Στη συνέχεια, προσέθεσε πως «δεν οδήγησε τον κόσμο στους δρόμους, καμιά ξένη δύναμη, κανένα κόμμα, ο λαός ενωμένος χωρίς κομματικά λάβαρα, χωρίς διαχωρισμούς, είπε τα αυτονόητο. Η αλαζονεία σας οδήγησε τον ελληνικό λαό στις συγκεντρώσεις. Οι επιθέσεις, η συνωμοσιολογία, η τοξικότητα υπουργών της κυβέρνησης που έλεγαν ότι ο λαός θέλει να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη ζητάνε, και όχι λαϊκά δικαστήρια, όπως έλεγαν κορυφαίοι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας. Πολιτικό ήθος ζητάει ο ελληνικός λαός. Αλλά από ποιους να το βρει; Από αυτούς που ακόμα και μετά από αυτές τις μαζικές συγκεντρώσεις είχαν το θράσος να λένε ότι δεν γνωρίζουν πώς πληρώθηκε 650.000 ευρώ ο εργολάβος για να μπαζώσει το χώρο της τραγωδίας

Αναφερόμενος στη δήλωση του πρωθυπουργού για ασφάλεια στα τραίνα το 2027, αναρωτήθηκε: «Δηλαδή αυτά τα δύο χρόνια, και τα προηγούμενα τέσσερα, τι κάνατε; Και μας βάζει ο πρωθυπουργός, ορόσημο την προεκλογική περίοδο του 2027 ως στιγμή που ο λαός θα απολαύσει τη γραμμή Αθήνα- Θεσσαλονίκη; Είναι αυτά σοβαρά πράγματα;».

Αύριο, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα καταθέσει τη πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης της ΝΔ.

«Σήμερα συζητάμε για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την αναξιοπιστία της κυβέρνησης στη τραγωδία των Τεμπών. Αύριο θα καταθέσουμε τη πρόταση δυσπιστίας απέναντι στον τυχοδιωκτισμό της κυβέρνησης», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε ότι «θα προσπαθήσουμε να αποκαλυφθεί η αλήθεια από το σκοτάδι της κυβέρνησης».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είπε ακόμη ότι το λεγόμενο "μπάζωμα" είναι η αρχή της συγκάλυψης.

Φάμελλος: Η συγκάλυψη στα Τέμπη έρχεται να προστεθεί στην συγκάλυψη των υποκλοπών

«Το έγκλημα των Τεμπών έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας μας, λόγω του τραγικού αριθμού των θυμάτων, λόγω των αιτιών και των ευθυνών της σύγκρουσης, αλλά και για το σχέδιο συγκάλυψης που στήθηκε για να καλύψει την ευθύνη της κυβέρνησης για το έγκλημα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στη Βουλή.

Επιτέθηκε συνολικά στην κυβέρνηση: «Η κυβέρνηση δεν έχει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και είναι πλήρως απονομιμοποιημένη! Οι πολίτες μας δίνουν μονότονα πλέον μία εντολή. Βρείτε τα, για να φύγει αυτή η κυβέρνηση! Και αυτή η εντολή έχει δοθεί ξεκάθαρα από τα πρωτοφανούς μαζικότητας συλλαλητήρια: Παραιτηθείτε εδώ και τώρα κύριε Μητσοτάκη! Η παραμονή σας στην κυβέρνηση είναι ανεπίτρεπτη. Η παρουσία σας στα κυβερνητικά έδρανα είναι σε πλήρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα και την πάνδημη αντίδραση της κοινωνίας την 28η Φεβρουαρίου. Είστε απολύτως απονομιμοποιημένοι και κοινωνικά και ηθικά».

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στο μπάζωμα και στράφηκε κατά του πρωθυπουργού: «Έχετε ξεχάσει πόσες φορές αρνήθηκε και καταδίκασε δημόσια ο κ. Μητσοτάκης τις καταγγελίες για το "μπάζωμα"; Που τα αποκαλούσε θεωρίες συνωμοσίας; Και ισχυριζόταν ότι το λάθος της κυβέρνησης είναι ότι "δεν απαντήσαμε πειστικά από την αρχή στις θεωρίες συνωμοσίας, ότι όλα αυτά ήταν τερατουργίες". Αλήθεια κύριε Μητσοτάκη, αυτό ήταν το μόνο λάθος της κυβέρνησής σας; Κυρίες και κύριοι βουλευτές της ΝΔ. Η επιλογή σας σήμερα να στηρίξετε την προκαταρκτική αδειάζει μεγαλοπρεπώς όσα έχει πει μέχρι σήμερα ο κ. Μητσοτάκης αλλά και υπουργοί της κυβέρνησης για την αλλοίωση του χώρου».

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στα συλλαλητήρια: «Οι πολίτες είπαν ότι δεν εμπιστεύονται μια κυβέρνηση που εδώ και δύο χρόνια επέλεξε να τους εμπαίζει. Ήρθε η ώρα να αποχωρήσετε για να ανασάνει ο τόπος. Οι προβοκάτσιες και ο αυταρχισμός δεν μπόρεσαν να σκιάσουν το πάνδημο αίτημα να αλλάξει σελίδα η χώρα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης