Το βρετανικό κράτος χαλαρώνει την επιλεξιμότητα για την υπεράκτια αιολική ενέργεια για το AR7 δίνοντας το «πράσινο φως» σε έργα σταθερού πυθμένα χωρίς συγκατάθεση για υποβολή προσφορών για CfD
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου «άνοιξε το δρόμο» για την είσοδο σε έργα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας σταθερού πυθμένα χωρίς άδεια πολεοδομίας στη φετινή δημοπρασία Συμβάσεων επί Διαφοράς AR7.
Η αλλαγή κανόνα θα επιτρέψει στα έργα να εισέλθουν στη διαδικασία όταν ανοίξει το παράθυρο υποβολής αιτήσεων για το AR7 εντός του καλοκαιριού, εφόσον έχουν περάσει 12 μήνες από τότε που τα σχέδια έχουν είτε εγκριθεί από την Επιθεώρηση Πολεοδομίας στην Αγγλία και την Ουαλία είτε έχουν ξεκινήσει δημόσιες διαβουλεύσεις για τη συγκατάθεση του Άρθρου 36 στη Σκωτία.
Η βρετανική χώρα αποφάσισε επίσης να αλλάξει τις πληροφορίες που χρησιμοποίησε ο Εντ Μίλιμπαντ (υπουργός Ενέργειας) για να ενημερώσει τον τελικό προϋπολογισμό της δημοπρασίας, σύμφωνα με την απάντηση της κυβέρνησης (15 Ιουλίου) σε μια διαβούλευση σχετικά με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα φέτος.
Δυνατότητα στο ΥΠΕΝ να παραβιάζει το όριο του προϋπολογισμού
Το υπουργείο Ενέργειας DESNZ ανακοίνωσε ότι ένας προϋπολογισμός για την υπεράκτια αιολική ενέργεια θα δημοσιευτεί πριν ανοίξει το παράθυρο για την υποβολή σφραγισμένων προσφορών.
Ωστόσο, ο Μίλιμπαντ θα μπορεί να βλέπει πληροφορίες προσφορών για έργα που παραβιάζουν το όριο του προϋπολογισμού.
Στη συνέχεια θα έχει τη δυνατότητα να αυξάνει ενδεχομένως το διαθέσιμο ποσό μετρητών για να μεγιστοποιήσει την χωρητικότητα που εκκαθαρίζει τη δημοπρασία και εάν υπάρχει όφελος για τον καταναλωτή.
Υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις με κυβερνητική αρωγή
Άλλες μεταρρυθμίσεις που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση περιλαμβάνουν την αύξηση της διάρκειας των συμβάσεων CfD από 15 σε 20 χρόνια για πολλαπλές τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της υπεράκτιας και της χερσαίας αιολικής ενέργειας, καθώς και την αύξηση της διάρκειας του παραθύρου θέσης σε λειτουργία για την ηλιακή φωτοβολταϊκή ενέργεια από 3 σε 12 μήνες.
Μίλιμπαντ: «Να κάνουμε τη Βρετανία υπερδύναμη καθαρής ενέργειας»
Για το τι πρέπει να κάνει εφεξής η Βρετανία στις νέες μορφές ενέργειας μίλησε ο Εντ Μίλιμπαντ (Υπουργός Ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου). 
Συγκεκριμένα δήλωσε:
«Πρέπει να προχωρήσουμε περισσότερο και πιο γρήγορα για να κάνουμε τη Βρετανία μια υπερδύναμη καθαρής ενέργειας, να τερματίσουμε την εξάρτησή μας από τις ασταθείς παγκόσμιες τιμές φυσικού αερίου και να βελτιώσουμε τη θέση των εργαζομένων με την εγχώρια ενέργεια που ελέγχουμε.
Αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα δώσουν στους κατασκευαστές τη βεβαιότητα που χρειάζονται για να χτίσουν στη Βρετανία, βοηθώντας στην υλοποίηση περισσότερων έργων καθαρής ενέργειας και υποστηρίζοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας, όλα μέρος της αποστολής να μειώσουμε οριστικά τους λογαριασμούς μέσω του Σχεδίου μας για Αλλαγή».
www.worldenergynews.gr






