Ενέργεια & Αγορές

Χατζηδάκης: Δεν θα επωμισθούν οι Έλληνες καταναλωτές το σύνολο του κόστους του GSI

Χατζηδάκης: Δεν θα επωμισθούν οι Έλληνες καταναλωτές το σύνολο του κόστους του GSI

Να αποσαφηνίσει τη στάση της η Λευκωσία για τον GSI δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης- Στρατηγικής σημασίας ο GSI, λέει η Λευκωσία μετά τις δηλώσεις Κεραυνού

 

Σχετικά Άρθρα

Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου, είναι ενταγμένη στον ευρωπαϊκό ενεργειακό σχεδιασμό δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Δεν είναι εθνικό σχέδιο της Ελλάδας αφορά τις διασυνδέσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο», τόνισ =ε ο Κωστής Χατζηδάκης, αλλά «αποτελεί πρότζεκτ ευρωπαϊκής προτεραιότητας». «Έχουν υπάρξει συζητήσεις μεταξύ των δύο κυβερνήσεων».

«Είναι ένα σχέδιο που κυρίως ωφελημένη είναι η Κύπρος. Αίρεται η ενεργειακή απομόνωση της Κύπρου. Η δέσμευση της κυβέρνησης είναι συγκεκριμένη. Έχει εκφραστεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους με κινήσεις και έχει εκφραστεί με φορείς. Απομένει τι θέλει να κάνει η Κύπρος. Η δέσμευσή μας είναι δεδομένη. Η κυπριακή κυβέρνηση είναι αυτή που πρέπει να αποσαφηνίσει την στάση της. Η θέση η δική μας ήταν και παραμένει ξεκάθαρη. Το καλώδιο δεν μπορεί να πληρωθεί μόνο από τον Έλληνα φορολογούμενο πρέπει να διαμοιραστεί», κατέληξε ο Κωστής Χατζηδάκης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης