Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle:Το 90% του χρυσού στη Βενεζουέλα από παράνομα χρυσωρυχεία - Ανεξέλεγκτη η μαφία

Deutsche Welle:Το 90% του χρυσού στη Βενεζουέλα από παράνομα χρυσωρυχεία - Ανεξέλεγκτη η μαφία
Οι χρυσωρύχοι, ακόμη και παιδιά, κερδίζουν από τα παράνομα χρυσορυχεία μεταξύ 260.000 και 1.000.000 μπολιβάρ το μήνα τα οποία βεβαίως, είναι κατά πολύ υψηλότερα από το βασικό μισθό
Εξωθημένοι από την άνοδο στις τιμές του χρυσού και της σοβαρής οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα, εκσκαφείς από όλη τη χώρα της Βενεζουέλας, ακόμη και παιδιά, κατεβαίνουν σε παράνομες επικίνδυνες υπόγειες στοές για να βρουν το πολύτιμο μέταλλο και να μπορέσουν να επιζήσουν, μεταδίδει σε ρεπορτάζ της Deutsche Welle.
Η DW καταδύεται στις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στη χειμαζόμενη από τη φτώχεια χώρα της Αμερικής και επισημαίνει ότι το 90% του χρυσού που παράγεται στη Βενεζουέλα, προέρχεται από παράνομα ορυχεία.
Σημειώνει δε ότι υπάρχει αιματηρός πόλεμος από τη μαφία, για τον έλεγχο των χωρίς άδεια ορυχείων χρυσού στη Βενεζουέλα.
Οι χρυσωρύχοι σκοτώνονται συνεχώς, τα σώματά τους ακρωτηριάζονται, γεμίζουν με σφαίρες.
Στην περιοχή του Βολιβάρ συρρέουν συνεχώς απελπισμένοι από την ένδεια άνθρωποι, καθώς η κυβέρνηση του προέδρου Νικολά Maduro αγωνίζεται με την τριετή περίοδο ύφεσης, αυξανόμενο πληθωρισμό και έλλειψη τροφίμων.

Επικίνδυνη ζωή στα ορυχεία ακόμη και για παιδιά

Ένας εργαζόμενος κατεβαίνει σε ένα υπόγειο ορυχείο στην όχθη ενός ποταμού στο El Callao.
Σε μια χώρα όπου η οικονομική κρίση έχει τροφοδοτήσει μια επιδημία βίαιων εγκλημάτων, τα ορυχεία είναι «κατά κύριο λόγο στα χέρια της μαφίας", επισημαίνει η DW.
Ενας υπεύθυνος σε ορυχείο σκοτώθηκε επειδή αρνήθηκε να αφήσει τη μαφία να αναλάβει την επιχείρηση.
Δύο μήνες πριν από αυτό, 28 εργαζόμενοι σφαγιάστηκαν σε ένα κοντινό ορυχείο σε σύγκρουση μεταξύ αντίπαλων συμμοριών.
Οι εργαζόμενοι, ακόμη και παιδιά, κερδίζουν από το χρυσό μεταξύ 260.000 και 1.000.000 μπολιβάρ το μήνα (95 έως 360 δολ. ή 88 έως 334 ευρώ) τα οποία βεβαίως, είναι κατά πολύ υψηλότερα από το βασικό μισθό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης