Ευρώπη

Μ.Βρετανία: Εως και 20 λίρες ημερησίως "τέλος ρύπανσης" θα πληρώνουν τα ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα

Μ.Βρετανία: Εως και 20 λίρες ημερησίως
Οι οδηγοί αυτοκινήτων ντίζελ, σε 35 πόλεις της Μ.Βρετανίας, θα αντιμετωπίζουν μια επιβάρυνση έως και 20 λίρες την ημέρα, αναφέρουν οι Sunday Times
Έως και 10 εκατομμύρια πετρελαιοκίνητα οχήματα στη Βρετανία εκτιμάται ότι θα επηρεαστούν από τα πιο σκληρά από ποτέ μέτρα για καθαρό αέρα που λαμβάνει η χώρα.
Οι οδηγοί αυτοκινήτων ντίζελ, θα αντιμετωπίζουν μια επιβάρυνση έως και 20 λίρες την ημέρα σε 35 πόλεις σε όλη την Βρετανία σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, αναφέρει η εφημερίδα Sunday Times.
Τα αυτοκίνητα ντίζελ καθώς και τα εμπορικά οχήματα θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν είτε την απαγόρευση κυκλοφορίας σε μολυσμένες περιοχές κατά τις ώρες αιχμής ή τις καθημερινές επιβαρύνσεις για να αποθαρρύνονται από το να εισέρχοναι σε περιοχές στο κέντρο της πόλης.
Η Sunday Times ανέφερε ότι τα μέτρα πρόκειται να παρουσιαστούν την επόμενη εβδομάδα από την υπουργό Περιβάλλοντος Andrea Leadsom.
Εξάλλου, ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan αυτή την εβδομάδα θα ανακοινώσει ότι από το 2019 τα πιο ρυπογόνα οχημάτα θα αντιμετωπίζουν 12,50 λίρες ημερήσια χρέωση κατά την είσοδό τους σε μεγαλύτερες περιοχές του Λονδίνου.
Επί του παρόντος, η ημερήσια χρέωση συμφόρησης καλύπτει μόνο το εσωτερικό του Λονδίνου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης