Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ελλάκτωρ: Δημοπρασία για το 10% από την Alpha;

Ελλάκτωρ: Δημοπρασία για το 10% από την Alpha;
Ανοδος κατά 30% της μετοχής στο τελευταίο διάστημα
Λόγω των λεπτών ισορροπιών δεν αποκλείεται η Alpha Bank να επιλέξει διάθεση του 10% με auctioning αφήνοντας ανοιχτό το πεδίο για οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο    
Την υψηλότερη τιμή για το 2017 κατέγραψε χθες (6/4/2017) η μετοχή της Ελλάκτωρ και από την υψηλή κεφαλαιοποίηση ήταν από τις ελάχιστες που ξεχώρισαν.
Το τελευταίο διάστημα ο όμιλος βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο λόγω του ποσοστού που κατέχει ο Ιωάννης Τζιβέλης και πρόκειται να εκποιήσει η Alpha Bank, όπως πρώτο αποκάλυψε το Bankingnews.gr.
Η Ελλάκτωρ παρομοιάζεται από στελέχη της αγοράς που γνωρίζουν με καζάνι που βράζει και οι εξελίξεις στο μεγαλύτερο κατασκευαστικό όμιλο της χώρας αναμένονται ραγδαίες.
Τα εσωτερικά προβλήματα των μετόχων είναι γνωστά με τον μεγάλο μέτοχο, τον κ. Λεωνίδα Μπόμπολα να καλείται να λειτουργήσει συχνά πυροσβεστικά προκειμένου να διασφαλίσει τη μετοχική ενότητα του Ομίλου.
Ωστόσο, πηγές που γνωρίζουν αναφέρουν πως εσχάτως το ρήγμα έχει βαθύνει και ο «ψυχρός πόλεμος» κινδυνεύει να εξελιχθεί σε «θερμό επεισόδιο» με αφορμή το 10% του ομίλου που κατείχε ο Ιωάννης Τζιβέλης και που τώρα για την τύχη του αποφασίζει η Alpha Bank.
Σε δύσκολη θέση βρίσκεται πάντως και η τράπεζα καθώς έχει αρκετά δάνεια χορηγήσει στον κατασκευαστικό όμιλο και δεν θέλει να διαταράξει τις σχέσεις της με τους βασικούς μετόχους, δίνοντας το πακέτο σε κάποιον αποκλείοντας κάποιον άλλο.
Πηγη: Bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης