Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ολοι μαζί να προχωρήσουμε για να γίνει το θαύμα

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ολοι μαζί να προχωρήσουμε για να γίνει το θαύμα
"Εκεί που συναντιέται η ανθρώπινη προσπάθεια με τη Χάρη του Θεού, εκεί γίνεται το θαύμα", είπε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας
Όλοι μαζί χρειαζόμαστε, να βάλουμε πλάτη για να γίνει το θαύμα, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.
Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έκανε λόγο για την ανάγκη του λαού που «Θέλει να φύγει από τη σκλαβιά για την ελευθερία, από το σκοτάδι για το φως, από το ψέμα για την αλήθεια, από το θάνατο για τη ζωή».
Μάλιστα, επισήμανε ότι «είναι υπαρξιακή μας αγωνία να περάσουμε κι εμείς, να διαβούμε, να γίνει δίαυλος για να μπορέσουμε στα πολλά και δύσκολα καθημερινά μας προβλήματα να διαβούμε από το σκοτάδι στο φως. Καλό πέρασμα. Να περάσουμε από 'δω που είμαστε στην απέναντι όχθη. Εκεί που υπάρχει η αλήθεια, το φως η ζωή».
Ωστόσο, μίλησε για την ύπαρξη δύο προϋποθέσεων: «Η πρώτη είναι ότι το θαύμα δεν γίνεται από τη μια πλευρά μόνο, το θαύμα θέλει την προσπάθεια τη δική μας πρώτα και αυτό ήθελα να υπογραμμίσω , ότι η προσπάθεια πρέπει να είναι όλων μας. Όλοι μαζί χρειαζόμαστε να βάλουμε πλάτη για να προχωρήσουμε, να διαβούμε. Και το δεύτερο μας το είπε ο Κύριος χθες, σε όλες τις Εκκλησίες, "χωρίς εμού ου δύνασθε ποείν ουδέν"».
Καταληκτικά, ανέφερε ότι «χρειάζεται να συνεργαστεί η ανθρώπινη προσπάθεια με τη Χάρη του Θεού. Εκεί που συναντιέται η ανθρώπινη προσπάθεια με τη Χάρη του Θεού εκεί γίνεται το θαύμα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης