Ενέργεια

Δωρεάν συνδέσεις φυσικού αερίου στη Λάρισα για όσους υποβάλουν εγκαίρως αιτήσεις

Δωρεάν συνδέσεις φυσικού αερίου στη Λάρισα για όσους υποβάλουν εγκαίρως αιτήσεις
H προσφορά της ατελούς σύνδεσης στο δίκτυο φυσικού αερίου θα ξεκινήσει από τη συνοικία του Ιπποκράτη και τους Αμπελόκηπους και θα συνεχιστεί σε Χαραυγή, Άγιους Σαράντα και Νεάπολη.
Από 1.200 έως 2.500 ευρώ μπορούν να εξοικονομήσουν όσοι κάτοικοι ή επαγγελματίες της Λάρισας επιθυμούν να συνδεθούν στο δίκτυο φυσικού αερίου, με την προϋπόθεση να κάνουν τις αιτήσεις τους την περίοδο που στην περιοχή τους γίνονται ούτως ή άλλως έργα από τον Δήμο ή τη ΔΕΥΑΛ, προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο με τα «μπαλώματα» στους δρόμους.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας Λεωνίδας Μπακούρας, ανακοίνωσαν τη νέα συνεργασία τους, που έρχεται να προστεθεί στην ήδη άριστη, όπως χαρακτηρίστηκε και απ’ τις δύο πλευρές, συνεργασία που υπάρχει μεταξύ τους.
Με βάση τη νέα συνεργασία, όταν ο Δήμος ή η ΔΕΥΑΛ έχει προγραμματισμένα έργα σε δρόμους της πόλης, θα ενημερώνεται η Εταιρεία Φυσικού Αερίου και φυσικά οι κάτοικοι της περιοχής, έτσι ώστε αν επιθυμούν να συνδεθούν στο δίκτυο του φυσικού αερίου, να το κάνουν τότε που θα γίνονται τα προγραμματισμένα έργα, χωρίς να πληρώσουν τέλη σύνδεσης.
Θα έχουν δε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την παροχή μέσα σε διάστημα 7 μηνών μέχρι το τέλος του έτους.
Με τον τρόπο αυτό μια πολυκατοικία μπορεί να εξοικονομήσει 2.500 ευρώ και μια μονοκατοικία 1.200 ευρώ.
Αντίστοιχα, όταν η ΕΔΑ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας θα έχει έναν ικανό αριθμό αιτήσεων για σύνδεση, θα ενημερώνει τον Δήμο, ώστε αν είχε στο πρόγραμμά του να κάνει έργα ασφαλτόστρωσης στην περιοχή, να κάνουν τις εργασίας το ίδιο διάστημα, ώστε να αποφευχθεί το «ράβε-ξήλωνε» των δρόμων.
Η αρχή θα γίνει από τη συνοικία του Ιπποκράτη και τους Αμπελόκηπους, όπου η ΔΕΥΑΛ έχει το επόμενο διάστημα προγραμματισμένες εργασίες αντικατάστασης του αρδευτικού δικτύου και πλήρους ασφαλτόστρωσης στη συνέχεια.
Από την ερχόμενη Δευτέρα 24 Απριλίου θα αρχίσει μάλιστα καμπάνια σε όλα τα μέσα ενημέρωσης της Λάρισας.
Η Χαραυγή, οι Άγιοι Σαράντα και η Νεάπολη συγκαταλέγονται επίσης στις γειτονιές της Λάρισας, στις οποίες θα «τρέξει» το αμέσως επόμενο διάστημα η προσφορά της ατελούς σύνδεσης στο δίκτυο φυσικού αερίου.
Στη Θεσσαλία 80.000 νοικοκυριά έχουν συνδεθεί στο φυσικό αέριο, από αυτά τα 35.000 βρίσκονται στη Λάρισα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης