Επιχειρήσεις

Ενδιαφέρον Total για συμμετοχή στην IPO της Aramco

tags :
Ενδιαφέρον Total για συμμετοχή στην IPO της Aramco
 Ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής εταιρείας δήλωσε ότι  θα μπορούσε να είναι μια σημαντική συνεργασία για την Total στη Σαουδική Αραβία
Η γαλλική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Total θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο συμμετοχής της στη σχεδιαζόμενη δημόσια εγγραφή  της Aramco στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σήμερα Πέμπτη 27/4/2017.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Total  Patrick Pouyanne  δήλωσε σε διάσκεψη στο Παρίσι ότι είναι πρόωρο καθώς η αγορά περιμένει ακόμα λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει η δημόσια εγγραφή (IPO), αλλά πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να είναι μια σημαντική συνεργασία για την Total στη Σαουδική Αραβία.
"Μπορούμε να το εξετάσουμε", δήλωσε ο Pouyanne, και συμπλήρωσε ότι οποιαδήποτε τελική απόφαση είναι "θέμα κερδοφορίας και καλύτερης κατανομής κεφαλαίων".
"Δεν είναι σαφές σήμερα πώς θέλουν να γίνει η  IPO", επεσήμανε ο Pouyanne, ο οποίος πρόσθεσε: "Είμαι βέβαιος ότι θα ήταν καλή επένδυση ... επειδή η Saudi Aramco είναι μια πραγματική επιχειρηματική υπόθεση".
Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας σχεδιάζει να διαθέσει έως  και το 5% της Aramco στο χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας στο Ριάντ και σε μία ή περισσότερες διεθνείς αγορές κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018.
Οι αναλυτές πιστεύουν ότι αυτό θα μπορούσε να αυξήσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, της αξίας της Aramco στα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

www.worldenergynes.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης