Ενέργεια

Αποχώρηση Σκουρλέτη από το ΥΠΕΚΑ με επίθεση σε τρόικα «εσωτερικού και εξωτερικού»

Αποχώρηση Σκουρλέτη από το ΥΠΕΚΑ με επίθεση σε τρόικα «εσωτερικού και εξωτερικού»
«Φεύγουμε ικανοποιημένοι, με ψηλά το κεφάλι και πιστοί στις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης του Σεπτεμβρίου του 2015» είπε
Εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στην τρόικα «εσωτερικού και εξωτερικού», αλλά και τα ΜΜΕ, αποχώρησε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ο Πάνος Σκουρλέτης, αφήνοντας παράλληλα πολιτική παρακαταθήκη στον νέο υπουργό Γιώργο Σταθάκη, να συνεχίσει την πολιτική που ο ίδιος χάραξε κυρίως σε ότι αφορά την αποτροπή της αποκρατικοποίησης του 17% της ΔΕΗ.
«Η προσπάθεια που κάναμε ήταν προσπάθεια της Αριστεράς που παρεμβαίνει στο γίγνεσθαι και πρέπει να ολοκληρωθεί με την αποτροπή της πώλησης του 17% της ΔΕΗ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε ότι από όποια θέση θα βρεθεί στο εξής, το Υπουργικό Συμβούλιο και τη Βουλή, θα υπερασπιστεί την άποψή του αυτή, γιατί θεωρεί, ότι πρόκειται για ένα δογματικό σχέδιο που κάνει κακό στην κυβέρνηση της Αριστεράς.
«Φεύγουμε ικανοποιημένοι, με ψηλά το κεφάλι και πιστοί στις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης του Σεπτεμβρίου του 2015, ώστε οι επόμενες γενιές να λένε ότι αυτή η κυβέρνηση έδωσε τη μάχη και παρά τους αναγκαίους συμβιβασμούς δεν λιποτάκτησε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο εναλλακτικό σχέδιο για τον ΑΔΜΗΕ, μέσω του οποίου όπως είπε, διατηρείται ο έλεγχος του Δημοσίου επί των δικτύων ηλεκτρισμού, ενώ απαντώντας στις προβλέψεις της αντιπολίτευσης, ότι η ΔΕΗ οδηγείται σε κατάρρευση, τόνισε ότι παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει η επιχείρηση, λόγω της απελευθέρωσης της αγοράς, η πολιτική που εφαρμόστηκε το προηγούμενο διάστημα, όχι μόνο δεν την οδηγεί στην καταστροφή, αλλά της εξασφάλισε έκτακτη ρευστότητα ύψους 1 δια. ευρώ.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός, ότι ο νέος υπουργός Γιώργος Σταθάκης στην ομιλία του  δεν πήρε ουσιαστική θέση ούτε για τον «πόλεμο» που κατήγγειλε ότι δέχθηκε ο κ. Σκουρλέτης, ούτε για το θέμα της ΔΕΗ.
Ο κ. Σταθάκης αρκέστηκε μόνο στο να δώσει το δικό του στίγμα απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη, λέγοντας ότι «νομίζω ότι θα διατηρήσουμε τις προηγούμενες αρχές και την προηγούμενη δομή.
Υπάρχουν σύνθετα θέματα  να επιλυθούν.
Πρέπει να πετύχουμε τον μέγιστο αριθμό επενδύσεων».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης