Αναλύσεις

Η Ελλάδα νέο μέλος προς ένταξη στην Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων και Υποδομών

Η Ελλάδα νέο μέλος προς ένταξη στην Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων και Υποδομών
"Η χώρα μας είναι από σήμερα μέλος της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων και Υποδομών, AIIB, σημαντικό διεθνή οργανισμό οικονομ. ανάπτυξης" έγραψε ο πρωθυπουργός στο twitter
Η Ασιατική Τράπεζας Επενδύσεων και Υποδομών (AIIB) ενέκρινε 7 νέους υποψηφίους για να ενταχθούν στις τάξεις της, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, αυξάνοντας τους συνολικούς εγκεκριμένους αριθμούς των μελών της τράπεζας σε 77.
Οι εγκεκριμένοι αιτούντες περιλαμβάνουν τρεις περιφερειακές χώρες, το Μπαχρέιν, την Κύπρο, τη Σαμόα και τέσσερα μη περιφερειακά ενδεχόμενα μέλη - τη Βολιβία, τη Χιλή, την Ελλάδα και τη Ρουμανία.
"Όλο και περισσότερες χώρες δηλώνουν ότι θέλουν να γίνουν μέλη του AIIB επειδή βλέπουν πως ο διεθνισμός μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη στην Ασία, με σημαντικά οφέλη για την παγκόσμια οικονομία" είπε ο πρόεδρος του AIIB, Jin Liqun, σύμφωνα με το Anadolu.
"Καλωσορίζουμε τα νέα μας υποψήφια μέλη και τους ευχαριστούμε που συμμετέχουν στις προσπάθειές μας να ανταποκριθούμε στις ανάγκες υποδομής στην περιοχή" είπε ο ίδιος.

To tweet του πρωθυπουργού

"Η χώρα μας είναι από σήμερα μέλος της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων και Υποδομών, AIIB, σημαντικό διεθνή οργανισμό οικονομ. ανάπτυξης" έγραψε ο πρωθυπουργός στο twitter.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης