Επιχειρήσεις

Υπερδιπλασιάστηκαν στα 8,4 δισ. δολ. οι ετήσιες ζημιές της Toshiba λόγω της Westinghouse

Υπερδιπλασιάστηκαν στα 8,4 δισ. δολ. οι ετήσιες ζημιές της Toshiba λόγω της Westinghouse
Ο πρόεδρός της Toshiba παραδέχθηκε, ότι η εξαγορά της Westinghouse ήταν λάθος και υποσχέθηκε να μην εμπλακεί ξανά η Toshiba σε πυρηνικά projects.
Ο ιαπωνικός τεχνολογικός κολοσσός Toshiba του οποίου η αμερικανική πυρηνική μονάδα Westinghouse υπέβαλε αίτηση για πτώχευση, κατέγραψε τεράστια καθαρή ζημιά ύψους 8,4 δισ. δολαρίων για το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο του 2017.
Τα αποτελέσματα του ιαπωνικού κολοσσού δεν έλαβαν την έγκριση των ελεγκτών, ενώ εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την απόκτηση της αμερικανικής εταιρείας πυρηνικών κατασκευών CB&I Stone and Webster.
Η Toshiba χαρακτήρισε τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (15/5) «προβλέψεις» αντί για αποτελέσματα, καθώς δεν έχουν λάβει την έγκριση των ελεγκτών.
Ωστόσο συνάδουν με στοιχεία που είχε δημοσιοποιήσει και παλαιότερα.
Η ζημιά είναι υπερδιπλάσια από τα 4,1 δισ. δολάρια που κατέγραψε το προηγούμενο οικονομικό έτος, όπως επισημαίνει το Bloomberg.
Ο πρόεδρός της ιαπωνικής εταιρείας Satοshi Tsunakawa δήλωσε πρόσφατα, ότι η στρατηγική που βασίστηκε στην εξαγορά της Westinghouse, ήταν λάθος και υποσχέθηκε να μην εμπλακεί ξανά η Toshiba σε πυρηνικά projects.
Η εταιρία προσπαθεί στο μεταξύ να πουλήσει τις δραστηριότητες chip για να ενισχύσει τα οικονομικά της, αλλά έχει εμπλακεί σε μια διαμάχη με τον αμερικανικό εταίρο της Western Digital, που απαιτεί από την Toshiba να μην πουλήσει σε κανέναν άλλο πέραν αυτής.
Η Western Digital έχει ενημερώσει, ότι η θυγατρική της SanDisk έχει κάνει αιτήσεις για διαιτησία στο International Court of Arbitration, για τις κοινοπραξίες της με την Toshiba στα chip.
Οι αιτήσεις έχουν στόχο να σταματήσουν την πώληση από την Toshiba, χωρίς την άδεια της SanDisk, επιχειρηματολογώντας πως θα παραβίαζε τη συμφωνία των δύο μερών βάσει της κοινοπραξίας.
Πάντως, η Toshiba εκτιμά, ότι θα επιστρέψει σε κέρδη το τρέχον οικονομικό έτος που λήγει το Μάρτιο του 2018, ύψους 442 εκατομμυρίων δολαρίων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης