Ευρώπη

Συζητήσεις για θέματα ενεργειακής συνεργασίας ξεκίνησαν Βουλγαρία και Ρωσία

Συζητήσεις για θέματα ενεργειακής συνεργασίας ξεκίνησαν Βουλγαρία και Ρωσία
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Μπέλενε και οι προμήθειες φυσικού αερίου.
Οι διμερείς ενεργειακές σχέσεις Βουλγαρίας-Ρωσίας συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε η υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας Τεμενζούκα Πέτκοβα και ο πρέσβης της Ρωσίας στη Σόφια Ανατόλι Μακάροφ, σύμφωνα με τον βουλγαρικό Τύπο.
Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Μπέλενε και οι προμήθειες φυσικού αερίου.
Ο υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, Πρέσβης της Ρωσίας, συζήτησε τον πυρηνικό σταθμό Belene, την προμήθεια φυσικού αερίου
Η κ. Πέτκοβα ενημέρωσε τον κ. Μακάροφ, ότι η Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών πρόκειται να ολοκληρώσει μελέτη σκοπιμότητας για το έργο του πυρηνικού σταθμού του Μπέλενε το φθινόπωρο του 2017.
Υπενθυμίζεται, ότι η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού είχε ανατεθεί στη ρωσική εταιρεία Atostroyexport το 2006, ωστόσο το 2012 η τότε κυβέρνηση του Μπόικο Μπορίσοφ αποφάσισε να εγκαταλειφθεί το έργο.
Η ρωσική εταιρεία προσέφυγε στην διεθνή διαιτησία και πέτυχε να της επιδικαστεί αποζημίωση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Επιπλέον, η υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας και ο Ρώσος πρέσβης συζήτησαν την επικείμενη 16η συνεδρίαση της Βουλγαρο-Ρωσικής επιτροπής οικονομικής, επιστημονικής και τεχνικής συνεργασίας, η οποία θα διεξαχθεί επίσης το φθινόπωρο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης